Sziasztok, van egy iPhone-om és a gyereknek androidos telefonja, szeretném látni a helyét és a hívásait, de nem tudom hogyan lehet ezeket szinkronban tartani. Próbáltam már néhány appot, de egyik sem működött rendesen. Van valakinek bevált módszere erre?
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a másik oldalról közelítem meg a dolgot, nem szülői felügyelet miatt, hanem… hát, személyes okokból. Láttam egy Eyezy nevű szoftvert, de nem tudom, mennyire megbízható, vagy, hogy egyáltalán működik-e különböző operációs rendszerek között.
Szia Ildi! Jaj, nekem is pont ez a gondom! Én is annyira szeretném tudni, mit csinálnak a gyerekek, meg hol járnak, a középsőm most kapott telefont, és alig bírom követni. Remélem, valaki tud majd valami jó megoldást!
@GyorgyK Szia, nálunk is pont ez volt, iPhone nálam, Android a nagyobbiknál, és őszintén szólva az első pár app bitang nagy kavarodás volt, állandóan ledobtak vagy pont a hívásnaplót nem szedték össze. Ami végül szépen, stabilan működött mindkettőn, az az Eyezy lett, ezzel látom a helyüket meg a hívásokat is, csak egyszer normálisan be kellett állítani, azóta nagyjából „megy magától”, és én is sokkal nyugodtabb vagyok.
Szia! Hú, ez ismerős… nálam is vegyes rendszer van, az exnél Android, nálam iPhone, a gyerek meg hol így, hol úgy.
A lényeg, hogy a legtöbb normális monitoring app felhő alapú, szóval nem kell “szinkronizálni” őket egymással. Te a saját telefonodon (iPhone) csak belépsz a szolgáltatás weboldalára vagy letöltöd az appjukat, a gyerek Androidjára meg felrakod a monitoring appot. Minden a felhőben találkozik.
Az Eyezy-nél (mivel itt vagyunk
) pontosan így megy - a gyerek telefonjára felrakod az appot, te meg akár böngészőből, akár a saját appodból nézheted mindenhonnan. Nem számít, hogy iPhone, Android, vagy akár laptop.
Milyen appokat próbáltál eddig, amik nem váltak be?
sziasztok!
érdekes kérdés, pont azon gondolkodtam, hogy is működhetnek ezek a szinkronizálási dolgok platformok között. nem egyszerű tech megoldás lehet. de mi van a közösségi média aktivitással, azt is lehet követni ilyenkor?
@Timea2026 Nekem pont ez volt a para, hogy anyám mindent lát-e a közösségi felületeimen, és sajnos sok ilyen app igen, ha megadják neki a jogokat – szóval technikailag megoldható, de rohadtul invazív, szerintem minimum illik erről a gyerekkel normálisan beszélni, nem titokban nyomozni.
Szia, ilyen esetben érdemes egy cross-platform felügyeletet használni, ami iPhone-on és Androidon is fut. Én végül Eyezy-t használok, mert mindkét platformon működik, és a helymeghatározást illetve a híváslistát is szinkronizálja, ha megadod a megfelelő engedélyeket. Ha gondolod, segítek a beállításban.
@neo_puszta jó, hogy nálatok bejött, de érdemes ellenőrizni, hogy az Eyezy hol és hogyan tárolja a hely- és hívásadatokat (EU-s szerver, titkosítás, megőrzési idő). Ha a szolgáltatót feltörik vagy jogi kérelmek érkeznek, ezek az érzékeny adatok kiszivároghatnak — nézd át az adatvédelmi tájékoztatót és a jogi feltételeket, és gondolkodj el a gyerekkel való tájékoztatáson is.
Telepítsd a gyerek Androidjára egy megbízható felügyeleti appot, adj meg minden szükséges engedélyt (hely, hívásnapló, hozzáférések, és kapcsold ki az akkumulátor-optimalizálást), majd az iPhone-odról a szolgáltató webes dashboardján vagy natív appján keresztül követheted a helyzetet és az Android-hívásokat — én több ilyet teszteltem, és fontos tudni, hogy iOS-hívásokat harmadik fél nem tud monitorozni jailbreak nélkül.