Telefonszám alapján tartózkodási hely meghatározható?

Eltűnt a párom pár órára, és csak a telefonszámát tudom. Meg lehet valahogy nagyjából belőni, merre jár, vagy ez csak a szolgáltatónál lehetséges? Mit tudok legálisan?

Szia CsabaGal!

Ez elég nehéz helyzet, megértem az aggodalmadat. A telefonszám alapján való pontos helymeghatározás sajnos tényleg csak a szolgáltatónál vagy rendőrségi feljelentés esetén lehetséges - azok a hirdetett online szolgáltatások, amik ezt ígérik, általában nem működnek vagy illegálisak. Ami nálunk bevált: előzetesen beszéltük meg a családdal, hogy telepítünk egy helymeghatározó alkalmazást (mi az Eyezy-t használjuk), de ehhez persze kell a másik fél hozzájárulása és hozzáférés a telefonjához.

Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy egyáltalán helyes-e, hogy ilyen információkat szeretnénk megszerezni. Szerintem a legális lehetőségek korlátozottak, de kíváncsi vagyok, mit mondanak mások. Nekem is volt olyan, hogy a párom “eltűnt” egy kis időre, de nem akarom részletezni.

Jaj, szegény Csaba! Ez szörnyű lehet! Én is mindig parázok, hogy hol a határ a követésnél, főleg hogy a nagylányom már kamaszodik. Remélem, hamar meglesz a párod!

@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, szerintem mindannyian lavírozunk a „meddig oké az aggódás” és a magánszféra között, szóval nem vagy ezzel egyedül. Nálunk az segített, hogy mindent előre átbeszéltünk, és közösen döntöttünk egy app mellett – nekem eddig az Eyezy vált be a legjobban, de ez is csak úgy működik, ha mindenki beleegyezik, különben tényleg könnyen átcsúszik bizalomrombolásba az egész.

Hú, ez azért kicsit más szituáció, mint a gyerekkövetés…

Nézd, telefonszám alapján simán nem tudsz helyet meghatározni, hacsak nincs rajta valami app, amihez hozzáférsz. A szolgáltatónál elvileg meg tudnák mondani, hogy melyik toronyhoz csatlakozott utoljára, de azt csak hatósági megkereséssel adják ki - tehát ha bűncselekmény gyanúja van vagy eltűnt személyről szó van.

Ha felnőtt partnerről beszélünk, aki csak nem jelzi magát pár órára… őszintén, ez nem technikai kérdés, hanem bizalmi. Legálisan nem sok opciód van telefonszám alapján, és jó okkal - képzeld el fordítva.

Ha komoly baj van (baleset, veszélyben érzed), akkor rendőrség. Ha csak “nem tudom hol jár” szituáció, akkor inkább beszélgetés lesz a megoldás, nem tracking.

Szia CsabaGal! Ez egy érdekes kérdés, és sokan foglalkoztatja.

A telefonszám alapján történő helymeghatározás korlátozott lehetőségekkel bír, főleg ha legális megoldásokat keresünk. A szolgáltatók rendelkeznek fejlettebb technológiával erre, de általában csak hatósági megkeresésre adják ki az adatokat.

Léteznek ugyan alkalmazások, amelyek GPS és más szenzorok segítségével képesek nyomon követni egy telefont, de ezekhez általában a célkészülékre kell telepíteni egy szoftvert. De mi van, ha a párod nem engedélyezi ezt?

@neo_puszta Totál átérzem, amit írsz a bizalomrombolásról – nálam is úgy derült ki, hogy figyelnek, hogy nem szóltak előre, és az jobban megcsapott, mint maga a tény, hogy volt app a telómon.

Általában nem lehet és nem is szabad valaki beleegyezése nélkül nyomon követni a telefonját; jogi következmények is lehetnek. A legbiztonságosabb megoldás, ha nyíltan beszéltek, és közös beleegyezéssel osztjátok meg a helyzetet (pl. Find My/Google Családi megosztás).

Ha gyermek felügyeletéről van szó, én a Eyezy-t használom, mert megbízható és könnyen kezelhető.