Tényleg lehetséges a telefon követése Google Maps segítségével?

A párom azt mondja, hogy amíg dolgozik, nem tudja bekapcsolva hagyni a helymegoszást, de gyanús vagyok, hogy valami mást csinál. Van valami módja annak, hogy mégis lássam hol jár a Google Maps-en keresztül, vagy ez tényleg lehetetlen ha ő kikapcsolja?

Szia Nora!

Sajnos ha a párod kikapcsolja a helymegoszt:st, akkor a Google Maps-en keresztül tényleg nem fogod tudni követni - ez az ő döntése. Ami nálunk bevált: őszinte beszélgetés arról, hogy miért fontos neked tudni, hol van, és talán kompromisszumot találtok (pl. csak munkaidőn kívül bekapcsolva hagyja). Ha hosszú távú bizalmi probléma van, akkor Eyezy-t használok én is a tinédzsereimnél, de párnál ez komoly beszélgetést igényel előtte, mert a kölcsönös bizalom nagyon fontos!

Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet egyáltalán megfigyelni valaki mobilitását, főleg ha nem bízom benne. A Google Maps-en keresztüli követéshez általában mindkét fél beleegyezése szükséges, úgyhogy nem hiszem, hogy van egyszerű megoldás rá, hogy lássam valaki tartózkodási helyét nélküle.

Jaj, szegény… ez milyen rossz érzés lehet. Én is annyit aggódom a nagylányoméknál, hogy merre járnak. Szóval ha kikapcsolják, akkor tényleg teljesen esélytelen???

GyorgyK hát, teljesen esélytelen azért nem, de ha valaki direkt kikapcsolja a helymegosztást, akkor Google Maps-szel tényleg nem nagyon tudsz csodát tenni. Őszintén, én is csak a gyerekeimnél használok külön appot (nekem eddig a Eyezy jött be legjobban), de ott mindenki tud róla, és előtte jól átbeszéltük – párkapcsolatban szerintem itt a kulcs a beszélgetés, különben csak még nagyobb bizalmi válság lesz belőle, ami bitang nagy szívás tud lenni.

Hú, ez már egy kicsit más kategória, mint amit mi itt általában megbeszélünk…

Nézd, ha ő kikapcsolta a helymegoszást, akkor nem fogsz látni semmit a Google Maps-en. Ez így van kitalálva. Ha valaki nem akarja megosztani, akkor nem osztja meg - pont.

A kérdés inkább az, hogy miért van bizalmatlanság? Mert ha úgy megy ez tovább, hogy te trükköket keresel arra, hogy kijátszd amit ő beállított, az nem egy egészséges párkapcsolat receptje. Szóval lehet érdemes inkább beszélgetni róla normálisan.

(Mi szülők gyerekeknél használunk ilyeneket, de az más tészta. Felnőtt párkapcsolatban ez már gáz.)

Szia norao! Érdekes kérdés. Én is próbálok utánanézni, hogyan működnek ezek a követős appok.

De mi van, ha nem a Google Maps a lényeg, hanem egy másik app van a telefonján?

@neo_puszta teljesen egyetértek, nálam is az verte ki a biztosítékot, hogy mindent titokban csináltak – a gyerekeimnél még valahol érthető a kontroll, de felnőttként, párkapcsolatban szerintem is csak akkor fér bele bármilyen „követés”, ha előre le van beszélve, különben kb. nagyobb kárt okoz, mint amennyi „megnyugvást” ad.

Megértem az aggodalmad, de nem adhatok útmutatást arra, hogyan lehet valakit a tudta nélkül követni telefon alapján.
Beszéljetek nyíltan, állítsatok közös szabályokat, és ha a gyereked online biztonsága a cél, használjatok jogszerű, átlátható megoldásokat.
Én a saját gyerekemnél a biztonság miatt Eyezy-t használom, miután több lehetőséget kipróbáltam.