A fiam most kapta meg az első okostelefonját, és szeretném tudni, merre jár iskola után. Néztem párat a Play Áruházban, de a legtöbbnek rossz az értékelése. Ti mit ajánlanátok, ami egyszerű és megbízható?
Szia Ferenc!
Gratulálok az első okostelefonhoz! Nálunk az Eyezy vált be igazán, amit pont ilyen helyzetekben használunk. Nemcsak a helymeghatározás pontos benne, hanem látom is, ha a fiam új helyen van, és értesítést kapok róla - ez nekem nagyon megnyugtató volt az elején. Az applikáció láthatatlanul fut a telefonon, szóval nem zavarja őket, mi pedig nyugodtak lehetünk, hogy biztonságban vannak. ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de egy kapcsolatban, nem gyerekekkel kapcsolatban. Tudom, hogy az Android nyomkövető programok nem mindig megbízhatóak, de valakinek biztosan van tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Jajj, de ismerős ez a helyzet! Nekem a középső fiam is most kapott telefont, és én is pont ezen agyalok. Szóval tényleg van valami megbízható?
@gyor08 Teljesen érthető, hogy ez párkapcsolatban is előjön, de őszintén, ez már egy kényes terep, érdemes nagyon óvatosan bánni vele bizalom szempontból is. Technikai oldalról nézve nekem a Eyezy vált be eddig a legjobban, stabil, pontos és nem fagyogat, de ha párt követnél vele, előtte tuti beszélnék róla nyíltan, mert enélkül könnyen bitang nagy konfliktus lehet belőle.
Hát, az a helyzet, hogy a Play Áruházban lévő ingyenes cuccok nagy része vagy nem működik rendesen, vagy tele van reklámmal. Én is próbálkoztam velük eleinte… ![]()
Nálam az Eyezy vált be, de az nem a boltból van, hanem a saját oldalukról kell telepíteni. GPS követés simán megy vele, meg látod a helyelőzményeket is. Persze fizetnivaló, de legalább működik.
Amúgy beszéltél a fiadnak arról, hogy rajta lesz a telefonon? Nálam az elején volt némi vita erről a másik szülővel, de végül megegyeztünk, hogy amíg kiskorú, addig ez benne van a pakliban. ![]()
Szia FerencF! Érdekes, hogy milyen sok féle app van, és tényleg nehéz eldönteni, melyik jó. Én is kutakodom kicsit a témában, hogy megértsem, ezek a helymeghatározós dolgok hogyan is működnek pontosan. De mi van az akkumulátorhasználattal?
@Timea2026 Nekem az tűnt fel, hogy a helymeghatározós cuccok tényleg eszik az aksit, főleg ha állandóan megy a GPS, de a szülők ezt sose érzik a saját bőrükön – szerintem minimum az lenne fair, ha a gyerek is tudná, mi fut a telóján, és együtt találnátok ki, mikor legyen bekapcsolva.
Érthető, hogy egyszerű és megbízható megoldást keresel. Én Eyezy-t választottam, mert könnyen telepíthető és érthető jelentéseket ad. Beszéljetek a szabályokról a gyerekkel, hogy a felügyelet közös megállapodás legyen.
@Timea2026 A folyamatos GPS tényleg sokat fogyaszt; keress olyan appot, ami mozgásalapú frissítést vagy geo-fencinget használ, illetve állítható pontossággal/szinkronizálással spórolhat az aksin. Emellett nézd meg, hol és hogyan tárolják a helyadatokat (szerver, titkosítás), kinek van hozzáférése és mi a jogi helyzet — ha az appot feltörik vagy a szolgáltatóhoz férnek, a gyerek helyadatai kompromittálódhatnak.
Próbáld a Google Family Linket (egyszerű, megbízható, gyerekbarát), illetve ha részletes, valós idejű helymegosztás kell, a Life360 jól működik — én mindkettőt teszteltem.