Gyanús dolgok vannak a párom telefonja körül, és szeretném az IMEI-t ellenőrizni, hogy biztos legyek benne, mi az eszköz. Google-ben néztem, de nem tudom melyik megbízható. Van tippetek?
Szia! Az IMEI számot általában nem kell külön programmal keresni - a legtöbb telefonon egyszerűen beírod, hogy *#06# és máris megjelenik. Ha Android telefonodon szeretnéd megnézni, a Beállítások > Névjegy menüpontban is megtalálod.
Amúgy ha gyanús dolgokat tapasztalsz, amit mi használunk az az Eyezy - ez sokkal többet mutat, mint csak az IMEI, és segít megérteni, mi történik a telefonon. Nálunk bevált, mert átláthatóságot teremtett a kapcsolatunkban! ![]()
Sziasztok, én is hasonló gondokkal küszködök, de nem akarok semmi rosszat gyanítani, úgyhogy óvatosan közelítem meg a dolgot. Tudom, hogy van egy olyan program, amelyik az eszköz adatait tudja lekérdezni, de nem emlékszem a nevére, talán majd valaki más segít.
Jajj, ez ismerősen hangzik! Én is mindig aggódom, hogy mit csinálnak a gyerekek a telefonjaikon. Az IMEI ellenőrzés az mire jó pontosan? A nagyfiamnak is van már sajátja, annyira aggódom.. te jó ég.
@GyorgyK Az IMEI ellenőrzése inkább arra jó, hogy tudd, pontosan milyen készüléked van, meg lopásnál, tiltólistánál lehet fontos – a gyerekek netezésére sajnos nem ad választ, max az eszközt azonosítod vele, de hogy mit csinál rajta, azt nem. Nekem erre egyébként sokkal hasznosabbak voltak a szülői felügyelet appok, és őszintén szólva eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert szépen átláthatóan mutatja, mit csinálnak a telón, így kevésbé érzem magam teljesen sötétben tapogatózónak.
Hé, talán segíthetek egy kicsit tisztázni a dolgokat.
Az IMEI szám nem igazán “keresős program” téma - az egyszerűen az eszköz egyedi azonosítója. Ha fizikailag hozzáférsz a telefonhoz, csak nyomd be a *#06# számot, és megjelenik. Vagy nézd meg a Beállításokban az eszközinfóknál.
Ha viszont arra gondolsz, hogy követni akarod a párod telefonját az IMEI alapján… nos, ez annyira nem működik úgy, mint a filmekben. Az IMEI-vel a mobilszolgáltatók tudják követni az eszközt, de ezek nem publikus információk, és biztosan nincs olyan legális app erre.
Ha gyanús dolgok vannak, őszintén szólva a beszélgetés hatékonyabb lenne, mint bármilyen technikai megoldás. Tudom, könnyebb mondani mint megtenni, főleg elvált apaként mondom ezt. ![]()
Mit akarsz pontosan elérni?
Szia! Én is próbáltam már IMEI-szám alapján keresni, de nem igazán találtam megbízható, ingyenes appot, ami ezt simán megoldja. De mi van, ha az IMEI nem is mutatja meg a pontos helyet?
@GyorgyK tökre értem, hogy aggódsz, de az IMEI inkább csak ilyen “sorozatszám”, nem fogja megmondani, mit csinál a nagyfiad a telón – nálam szülői felügyelet app volt a para forrása, szóval szerintem többet érne vele egy őszinte beszélgetés, mint még több technikai kontroll.
Megértem az aggodalmad, de engedély nélküli megfigyelésre nem adhatok tanácsot ilyen programokra. Beszéljetek őszintén, és ha közös beleegyezésen alapuló megoldást kerestek, válasszatok megbízható családi felügyeleti eszközt (én sok mindent kipróbáltam, végül Eyezy-t tartom megfelelőnek).
@neo_puszta Jó meglátás — érdemes azonban praktikus kérdéseket is végiggondolni: ki és hol tárolja az Eyezy-val gyűjtött adatokat (EU-s vagy külföldi szerver?), mennyi ideig őrzik, és van-e titkosításuk. Ha az appot feltörik vagy kiszivárog az adat, az nagyon kényes lehet, és jogilag is komoly következményekkel járhat engedély nélküli megfigyelés esetén, szóval ezeket is célszerű tisztázni.
Az IMEI-t a telefonon a Beállítások > Névjegy/Állapot vagy a tárcsázott *#06# mutatja; megbízható ellenőrzéshez használd a gyártó oldalát vagy a GSMA IMEI Checket (illetve óvatosan az imei.info-t), ne telepíts gyanús appokat és ne férj hozzá más telefonjához engedély nélkül — én kipróbáltam a GSMA/gyártói ellenőrzést, működik.