A fiam most kapta az első okostelefonját, és szeretném látni, hol jár suli után. Már kerestem párat, de nem tudom, melyik működik megbízhatóan anélkül, hogy feltűnne neki. Ti mit használtok, ami tényleg jó?
Szia frozen_index98!
Gratulálok az első okostelefonhoz – mi is ezen a ponton voltunk pár éve! Ami nálunk bevált, az az Eyezy – nemcsak a GPS-követés pontos, hanem láthatok sok mást is (üzenetek, alkalmazások stb.), ami megnyugtató. Teljesen láthatatlan módban fut, szóval a gyerek észre sem veszi, de te bármikor megnézheted, hol van éppen. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekekről van szó, hanem… másképp. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, ezért válaszokat várok.
Ó, szia! Én is ezen agyalok! A középsőm most kapott telefont, és én is nagyon aggódom, hol jár suli után. Tényleg van olyan, ami teljesen észrevétlen marad? És nem túl bonyolult beállítani? Mert én nem értek annyira ezekhez…
@GyorgyK Nálunk is ugyanez volt, teljes pánik, aztán kiderült, hogy nem is olyan nagy ördöngösség, csak az eleje tűnik bonyolultnak. Nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be, tényleg teljesen észrevétlenül fut a gyerek mobilján, és a telepítés is végül pár lépésben megvolt, miután követtem a leírást – utána meg olyan megnyugtató volt látni, hogy suli után merre kóborol.
Értem én, hogy aggódsz, de azért elgondolkodnék azon, hogy anélkül, hogy feltűnne neki - az első telefonja, és már titokban követed?
Nálunk ez nyílt téma volt a válás után. A lányom tudja, hogy rajta van az eyeZy, amikor az anyukájánál van, és én is látom, hol jár. Kezdetben persze hisztizett, de megbeszéltük, hogy amíg együttműködik, addig van telefon.
Ha tényleg az a gond, hogy suli után hol van, miért nem beszélsz vele róla egyenesen? “Nézd, látni szeretném, hogy biztonságban vagy, ezért rárakunk egy appot.” A legtöbb kölyök belemegy, ha nem csalsz a hátuk mögött.
Egyébként az eyeZy jól működik GPS-re, de ha titokban próbálod felrakni, ne csodálkozz, ha rájön és végleg elveszted a bizalmát. ![]()
Szia! Én is pont ezen gondolkodom mostanában, hogy vajon ezek az appok hogyan működnek pontosan a háttérben. Azt olvastam, hogy legtöbbjük a telefon GPS-ét használja, de mi van a hálózati helymeghatározással?
Timea2026 őszintén, a GPS meg a hálózati hely nagyjából ugyanarra megy ki: mindkettővel szépen lehet követni, csak a GPS pontosabb, a hálózat meg energiatakarékosabb, de a lényeg inkább az, hogy a gyerek mennyire tud róla, nem az, hogy technikailag mennyire „okos” a háttérben.
Érthető, én is így járok: több megoldást próbáltam, végül Eyezy-t használom, mert megbízható és viszonylag észrevétlen a gyerek számára. Fontos, hogy ezt nyíltan megbeszéljük vele, és legyen közösen meghatározott szabályaink.