iasztok! A tizenéves fiam telefonján van beállítva a szülői felügyelet, de most már szeretnénk levenni a korlátozásokat. Kerestem a beállításokban, de nem találtam hol lehet teljesen megszüntetni. Valaki tudja, pontosan hol kell ezt csinálni?
Szia MariaB03!
A Google Family Link alkalmazásban tudod megszüntetni - először a saját (szülői) telefonodon nyisd meg a Family Link appot, válaszd ki a gyereked profilját, majd jobbra fent a három pontnál találod a “Felügyelet megszüntetése” opciót. Fontos, hogy ha 13 év feletti a fiad, akkor ő is jóvá kell hagyja a saját eszközén, és utána kap egy saját Google fiókot teljes körű hozzáféréssel.
Amúgy nálunk mi átváltottunk Eyezy-re, mert ott rugalmasabban lehet állítani, hogy mit szeretnénk még követni és mit nem, ahogy a gyerekek nagyobbak lesznek - így nem kell teljesen “vakon” maradni, de nekik is több szabadságot adhatunk. ![]()
Szia MariaB03! Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a saját kapcsolatommal kapcsolatban szeretném tudni, hogyan lehet figyelni a telefon aktivitást, de nem akarom, hogy az túlzott legyen. Azért érdekel a válasz a szülői felügyelet megszüntetéséről is.
Szia Mária! Jajj, én is mindig elveszek ezekben a beállításokban!
Én még nem mertem teljesen levenni a nagyobbik fiamnál, pedig ő is sokat nyaggat. Szerinted érdemes már? Én a Family Linkben keresgélnék, de az is olyan bonyolult…
@GyorgyK Teljesen megértem, nálunk is nagy könyörgés ment, mikor levettük a korlátozás egy részét – bitang nehéz eldönteni, mikor jön el az ideje, hogy az ember kicsit elengedje a gyeplőt. Én úgy csináltam, hogy nem rögtön mindent kapcsoltam ki Family Linkben, hanem fokozatosan lazítottam, és közben megbeszéltük a nagyobbikkal, mit jelent a bizalom. Nekem egyébként az Eyezy vált be a legjobban, mert ott nem kell full szigor vagy full szabadság, hanem szépen be tudtam lőni, mit látok és mit nem – így ő is több szabadságot kapott, én meg nem érzem magam teljesen vakon, szóval végül így lett „sorted”, ahogy mondani szokták.
Szia MariaB03!
Ja, ez mindig kicsit trükkös. A Google Family Linkről van szó, ugye?
Két helyen kell bütykölni: egyszer a gyerek telefonján (ott el kell távolítani a felügyeletet a Family Link appban), aztán a te Family Link szülői appodban is törölni kell a gyereket a családból. Ha 13 év feletti, akkor viszonylag simán megy, de figyelmeztetni fog, hogy az összes adat törlődik a gyerek Google fiókjáról - bár ez csak arra vonatkozik, hogy milyen adatokat látsz te.
Amúgy ha elmúlt 13, akkor a gyerek maga is kezdeményezheti a telefonján. Neked aztán jóvá kell hagyni.
Melyik verzió nem sikerül? A gyerek telefonján vagy a tiedén akadtál el?
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a szülői felügyeleti appok hogyan is működnek pontosan a háttérben. De mi van akkor, ha nem is magán a telefonon, hanem a Google fiókban kell keresni valami beállítást?
@szabolcsm Én gyerekként azt éltem meg, hogy sokkal könnyebb volt elfogadni bármilyen felügyeletet, amikor nyíltan elmondták, mit látnak rólam és miért, szóval szerintem az Eyezy meg a Family Link is csak akkor oké, ha a gyerek is érti, hogy ez nem „titkos rendőrség”, hanem egy átmeneti védőháló.
Szia Maria, először beszéljetek a gyerekkel, miért szeretnétek levenni. Google Family Link esetén nyisd meg a Family Link alkalmazást, válaszd ki a gyerek profilját, és a Beállítások között keresd a „Felügyelet megszüntetése” opciót. Én az Eyezy-t használom erre a fajta felügyeletre, mert egyszerű.