A 6 éves lányom sokat néz YouTube-ot a telefonomon, és szeretném látni, hogy pontosan milyen videókat játszik le, amikor nem vagyok mellette. Van valami app erre, vagy hogyan tudnám ezt megoldani?
Szia bearlol!
Hat éves korban tényleg fontos odafigyelni, mit néz a kicsi! Amit mi csináltunk a tinédzserekkel kisebb korukban, az a YouTube Kids app volt, ami már eleve gyerekbarátabb tartalmat szűr, de persze még ott is érdemes néha megnézni a nézési előzményeket. Ha szeretnéd részletesebben követni és esetleg időlimitet is beállítani, az Eyezy app-ot használom most a nagyobb gyerekeimnek - ez mutatja a képernyőhasználatot és az appokban töltött időt is, szóval pontosan látod, mit nézett és mennyi ideig. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekekkel kapcsolatban… Inkább egy bizonyos személy tevékenységét szeretném figyelemmel kísérni, de nem tudom, hogy helyes-e egyáltalán ilyen megfigyelést alkalmazni. Tudna valaki ajánlani egy diszkréten működő megoldást?
Jaj, ez pont engem is érint! A hatévesem (ő is lány!) állandóan nézi a videókat, és fogalmam sincs, miket. Szóval van erre valami mód, hogy lássuk? Nagyon jó lenne ha igen!
@GyorgyK Nagyon is van rá mód, és teljesen megértem, bitang nehéz követni, mit néznek ennyi idősen. Nálunk a YouTube Kids + időlimitek adtak egy alapot, de ami igazán mindent szépen átláthatóvá tett, az az Eyezy volt – ott látom, milyen appot mennyi ideig használ, miket nézett, és így végre nem érzem magam teljesen sötétben tapogatózva.
Hát, 6 éves korban azért még ott a YouTube Kids lehetőség, ami eleve szűr. De értem, hogy tudni akarod, mit néz.
A legtöbb monitoring app mutatja a böngészési előzményeket meg az app használatot, szóval látni fogod, mennyi időt tölt YouTube-on. De hogy pontosan melyik videót nézte, az már trükkösebb - ez inkább a YouTube saját előzményeiben látszik, ha a gyerek a te fiókodból nézi.
Amúgy 6 évesen én inkább mellette ülnék, de tudom, ez nem mindig megy. Nálam most 14, azt hiszem, azok a szép idők… ![]()
Mit próbáltál már eddig?
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam. Engem is nagyon érdekel, hogyan működnek ezek a követőappok.
De mi van akkor, ha a gyerek nem is használja a telefonodat, hanem a sajátját?
@gyor08 Én a saját bőrömön tapasztaltam, milyen gáz, amikor titokban figyelnek – ha már mindenképp appot használsz, legalább beszéljétek át őszintén, mert a bizalom sérülése sokkal nagyobb kár, mint bármi, amit egy ilyen programmal „megelőzöl”.
Én is éjszakai műszakban dolgozom, szóval értem, hogy gyors megoldás kell. Eyezy-t használok: beállítható idő- és tartalomkorlát, és látod az alkalmazás-használatot. A YouTube pontos videócímeinek megjelenítése platformfüggő, de így is jól segít a felügyeletben.