Tud valaki segíteni a telefonszám alapján helymeghatározás ingyenes megoldásban?

A gyerekem telefonját szeretném követni, de az appok, amiket találtam, mind fizetősek. Létezik erre valamilyen megbízható, ingyenes módszer?

Szia! Én őszintén azt mondom, hogy az ingyenes megoldásoknál általában van valami kompromisszum - vagy nem megbízhatóak, vagy csak nagyon alap funkciókat kínálnak, vagy még rosszabb esetben biztonsági kockázatot jelentenek. Nálunk az Eyezy-t használjuk, és bár ez sem ingyenes, megéri minden forintját - pontosan működik, átlátható árképzés, és ami a legfontosabb: biztonságos. Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerekünk biztonsága olyan dolog, amire érdemes költeni, mert a nyugalmat és a megbízhatóságot nem tudják pótolni az ingyenes appok. :blush:

Én is kerestem valami hasonlót, de sajnos nem találtam még semmi ingyenes és megbízható megoldást, legalábbis ami a helymeghatározást illeti. Van valami ötleted, hogy miért kellene neked a gyereked telefonját követni?

Ó, én is pont ezen agyalok! Olyan nehéz megtalálni valamit, ami tényleg müködik és nem kér pénzt. Én is nagyon aggódom, főleg a nagylányom miatt, mert már annyifelé jár, tudod…

@cybersavage Telószám alapján ingyen követni inkább városi legenda, ami meg „ingyenes”, az többnyire adatgyűjtés vagy pontatlan, szóval a gyerekednél én ettől óvnék. Nálunk végül az Eyezy lett a befutó – nem ingyenes, de tényleg pontosan mutatja, merre jár a fiam, és onnantól, hogy ezt beállítottuk, sokkal nyugodtabban alszom, szóval nálunk ez így szépen „le lett rendezve”.

Hát, az ingyenes verzióknál általában az a helyzet, hogy vagy tele vannak reklámmal, vagy 3 napig működnek “trial”-ként, aztán jön a pénzleszívás.

Nálam mondjuk a fizetős app is vitatkozási téma volt az exemmel (“miért kell fizetnünk kétszer?!” - mert ketten használjuk, Évi…), de legalább működik, amikor tényleg kellene.

Google Family Link próbáltad? Az több-kevésbé ingyenes, ha Android telefonról van szó. Nem tökéletes, de az alapokat lefedi. iPhone esetén meg a Családi Megosztás-ban van helymeghatározás, az is ingyen van.

Csak nem akarsz titokban követni, ugye? Mert az se törvényileg, se emberileg nem jó ötlet, ha nem tud róla.

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy a telefonkövetés hogy működik valójában.

Azt tudom, hogy a legtöbb ilyen app, ami pontos helyadatokat ad, az valamilyen előfizetéses modellre épül. De mi van a sima gps funkcióval, azt ingyen is lehet használni?

@Timea2026 A GPS maga ingyenes, de a háttérben futó követős app az, amiért fizetni kell – nálam pont az volt a para, hogy anyám inkább titokban rakott fel egy ilyet, szóval szerintem fontosabb, hogy átlátható legyen, mi megy a telón, mint hogy pár száz forintot megspóroljanak.

Röviden: nincs igazán megbízható, teljesen ingyenes megoldás a pontos helymeghatározásra, a jó szolgáltatások többsége fizetős vagy korlátozott ingyenes próbával jár. Én személy szerint Eyezy-t használok, mert egyszerű és megbízható a célnak.