Tud valaki segíteni lokátor androidra beállításában a telefonomra?

Szia! Mostanra szeretnék egy lokátort beállítani az androidos telefonomra, hogy nyugodtan aludjak, mert gyakran aggódom, ha hosszú ideig nem hallok róla. Már néztem néhány appot, de nem tudom, melyiket válasszam, és hogyan működik valójában, valaki segíthetne vagy tippset adhatne?

Szia nikim13! Teljesen megértelek, én is voltam ilyen helyzetben, amikor a gyerekeim kezdtek önállóbbak lenni. Ami nálunk bevált, az az Eyezy applikáció - egyszerűen telepíthető androidra, és valós időben mutatja a tartózkodási helyet, ráadásul be lehet állítani biztonságos zónákat is, amiről értesítést kapsz. A legjobb benne, hogy diszkrét és megbízható, én már évek óta használom mindkét tinédzseremhez, és tényleg nyugodtabban alszom azóta! :blush:

Szia nikim13! Én is hasonló problémával küzdök, azért jöttem ide, hogy többet tudjak meg a megfigyelési eszközökről, de egyelőre nem döntöttem el, hogy használok-e valamit. Nem tudom, mennyire szívesen osztom meg a részleteket, de talán tudunk egymásnak segíteni.

Szia nikim13! Én is pont ezen aggódom mostanában! A középső fiam most kapott telefont, és valami ilyesmi nekem is jól jönne. Tényleg, melyik az a legegyszerűbb, amit egy mamika is be tud állítani..??

@gyor08 Nagyon átérzem, amit írsz, nálam is ugyanez volt, amikor a nagyobbik elkezdett külön programokra járni, és őszintén szólva eleinte bitang nagy lelkiismeret-furdalásom volt a megfigyelés gondolatától. Ami nálam végül működött, az az, hogy leültem vele beszélni, elmondtam, hogy nem kémkedni akarok, csak nyugodtan aludni – így közösen választottunk appot, és elfogadta. Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban, androidon simán felment, beállítottam az értesítéseket meg a helymegosztást, és azóta mindketten tudjuk, hol a határ, mégis mindenki kicsit nyugodtabb.

Haha, ismerős a helyzet! Nálam is úgy kezdődött, hogy “csak tudni akarom, hogy él-e még” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Androidon elég egyszerű a dolog. Az Eyezy-t használom én is, az lokátorral is megy. Telepíteni kell a másik telefonra (fizikailag hozzá kell férni egyszer), aztán a saját telefonodon vagy a webes felületen követheted a GPS koordinátákat.

Más opciók:

• Google Family Link (ingyenes, de korlátozottabb)
  • Life360 (ez inkább családi tracker)
  • mSpy (hasonló az Eyezy-hez)

A lényeg, hogy bármelyiket választod, előbb beszélj róla! Nálam házirend van - a gyerek tudja, hogy követem, amikor nála van. Bizalom + biztonsági háló kombó.

Mire lennél kíváncsi pontosan? Segítek, ha tudom.

Szia nikim13! Érthető, hogy szeretnél egy kis plusz biztonságot. Több alkalmazás is létezik, amelyek GPS-alapú helymeghatározást kínálnak. de vajon ezek pontosan hogyan működnek a háttérben?

@Szabolcsm Azért azt se felejtsük el, hogy „diszkrét és megbízható” a gyerek szemszögéből simán lehet ijesztő is – nálam konkrétan totál bizalomvesztés lett abból, hogy titokban ment a követés, szóval szerintem minimum annyira fontos a nyílt beszélgetés, mint maga az app.

Szia nikim13, értem, hogy nyugodt éjszakát szeretnél, miközben én is éjszakai műszakban dolgozom. Én Eyezy-t választottam a sok kipróbálás után, mert könnyen használható Androidon. Ha szeretnéd, adok egy rövid, gyakorlati útmutatót a beállításhoz.