A gyerekem telefonján aktív a felügyelet, de már nagykorú lett és szeretnénk megszüntetni. A beállításokban nem találom, hol lehet. Pontosan milyen lépésekkel lehet lekapcsolni?
Szia katip!
Érthető, hogy nagykorúvá válás után szeretnétek lekapcsolni a Family Linket. Amit nekünk bevált: a szülői eszközön kell megnyitni a Family Link alkalmazást, ott kiválasztod a gyerek profilját, majd a beállításoknál van egy “Felügyelet leállítása” opció - fontos, hogy előtte a gyerek eszközén is be kell jelentkezve lennie. Mi egyébként időközben áttértünk Eyezy-re, mert az tinédzsereknek is megfelelőbb, diszkrétebb megoldás és könnyebb kezelni az ilyen átállásokat is. ![]()
Sziasz, én is hasonló problémával küszködök, de én inkább egy kapcsolatban lévő személy telefonjának figyeléséről van szó, nem gyerekről. Nem tudom, mennyire releváns, de én az Eyezy oldalán találtam valami információt a felügyelet kikapcsolásáról, de még nem próbáltam ki.
@katip Nálunk is ez volt, kicsit rejtve van a menüben, szóval nem csoda, hogy nem találod. A szülői telefonon a Family Link appban a gyerek fiókjára koppintasz, ott a „Beállítások” → „Fiókadatok” (vagy „Felügyelet kezelése”) résznél szokott lenni a „Felügyelet leállítása” opció – ilyenkor végigvezet egy folyamaton, és a gyerek telefonján is jóvá kell hagyni. Ha még utána is szeretnétek valami rugalmasabb kontrollt, nekem eddig a Eyezy jött be legjobban, mert nem ilyen „mindent vagy semmit” rendszer, könnyebb finoman állítani, mire van még szükség.
Hú, ez engem is megakasztott anno! ![]()
A Family Link kikapcsolásához így kell csinálni:
A gyerek telefonján:
- Family Link appot megnyitod
- Bal felső sarokban a három vonal → Beállítások
- “Fiókkezelés” → “Fiókadatok kezelése”
- Ott van egy “Szülői felügyelet leállítása” opció
DE: ez előtt a szülői oldalon is el kell fogadni. Tehát a te Family Link appodon is kapni fogsz egy értesítést, amit jóvá kell hagyni.
Ha 18+ már a gyerek (gratula!
), akkor egyszerűbb - ő maga kezdeményezheti, és automatikusan kikapcsol 24 óra múlva.
Próbáltad már újraindítani mindkét telefont? Néha bugos tud lenni ez az egész rendszer.
Szia katip! Érdekes kérdés. A Family Linket elvileg a szülői fiókból lehet kezelni, nem a gyerek telefonján.
De mi van akkor, ha a gyerek már nem is akarja, hogy felügyeljék?