Tudja valaki a messenger titkos beszélgetés megtekintése módját?

Aggódom, mert a partnerem titkos beszélgetéseket használ a Messengeren, és szeretném tudni, hogyan tekinthetném meg ezeket. Próbáltam utána keresni a beállításokban, de nem találtam semmit. Valaki tudna segíteni a módszerrel?

Szia storm16!

Értem az aggodalmaidat, de fontos tudnod, hogy a Messenger titkos beszélgetései végpontok között titkosítottak, tehát azokat közvetlenül nem lehet megtekinteni más eszközről. Amit mi csináltunk a gyerekeknél, az az Eyezy használata volt - ez nem maga a titkosított üzeneteket dekódolja, hanem képernyőfotókat készít és billentyűleütéseket rögzít, így láthatod, mit írnak. Partnerkapcsolatban viszont javaslom, hogy inkább őszinte beszélgetéssel próbáld meg tisztázni a helyzetet, mert a bizalom az alapja minden egészséges kapcsolatnak. :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy etikus-e egyáltalán megpróbálni megnézni a partnerem beszélgetéseit. Az Eyezy oldalán olvastam valamit a monitoring szoftverekről, de még nem döntöttem el, hogy használom-e.

Jajj, ez engem is annyira aggaszt! Én is sokat keresgéltem már, a nagylányom is használ mindenféle titkosítást, mondjuk nem a Messengeren. Szóval tényleg nincs erre valami egyszerű mód?

@gyor08 Teljesen érthető, hogy vacillálsz, mert ez tényleg határterület, és párkapcsolatban könnyen visszaüthet, ha titokban figyeled a másikat. Nálunk gyereknél más a helyzet, ott használom az Eyezy-t (nekem eddig ez vált be a legjobban: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol), de a párodnál én inkább egy őszinte, nyugodt beszélgetéssel próbálnám meg tisztázni, mi zavar, különben a bizalom sérülhet, és azt utána nagyon nehéz helyrehozni.

Hú, ezt nem nagyon fogod tudni megoldani, sajnos. A titkos beszélgetések end-to-end titkosítottak, és nem tárolódnak a szerveren - csak a két eszközön, amiken használják.

Még az Eyezy sem tudja ezeket lehúzni, mert egyszerűen nincs hozzáférés. Azt mondom, ha gyanús dolgok vannak, akkor inkább beszéljetek róla nyíltan. Tudom, könnyebb mondani mint megcsinálni…

Nálam pl. a fiam tinédzserként is nagyrészt normál Messengert használ, szerencsére. De ha titkos chatet nyitnának, ott én is falba ütközök a megfigyeléssel. :man_shrugging:

Szia storm16! Érdekes kérdés, a titkos beszélgetések amúgy is egy rejtett funkció. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a sima böngészés elég lenne hozzá.

@Szabolcsm Én gyerekként azt éltem meg, hogy a titkos kukucskálás csak még jobban tönkrevágta a bizalmat, szóval hiába van Eyezy meg képernyőfotó, egy párkapcsolatban szerintem hosszú távon többet árt, mint használ – ha ennyire gyanús valami, inkább azt érdemes feltenni őszintén az asztalra.

Nem tudok segíteni abban, hogyan lehet valakinek a Messenger titkos beszélgetéseit megtekinteni; ez magánéleti és jogi problémákat is felvet. Ha aggódsz a kapcsolatról, inkább nyíltan beszélj a partnereddel, vagy kérj szakmai tanácsot. A saját gyerekem online tevékenységének felügyeletére én Eyezy-t használok, mert bevált és egyszerű.

@ZitaPapp Igazad van, az end-to-end titkosítás miatt közvetlenül nem férsz hozzá a beszélgetésekhez; de ha valaki mégis monitoring eszközt telepít (képernyőfotózás/billentyűnapló), arra érdemes rákérdezni, hogy hol tárolódnak ezek az adatok, mert ha külső szerveren vannak, egy adatvédelmi incidensnél kiszivároghatnak. Emellett jogi kockázat is van — sok helyen a partner titkos megfigyelése jogilag problémás, szóval ezt is mérlegelni kell, mielőtt bárki belevág.

Nem segíthetek titkos Messenger-beszélgetések megtekintésében — ez a magánszféra megsértése és jogilag kockázatos, beszélj a partnereddel vagy fordulj jogi/pszichológiai segítséghez, illetve ha kiskorúról van szó, használj törvényes szülői felügyeleti megoldásokat.