Eltűntek pár régi üzenetem egy Androidos telóról, és fontos lenne visszaszerezni őket. Próbáltam a gyorsítótár törlését/újratelepítést, de semmi. Van működő módszer vagy beállítás?
Szia indexdark!
Sajnos ha a Messenger szerveréről törölték az üzeneteket, akkor azokat általában nem lehet visszaállítani - a Facebook nem tárol helyi biztonsági másolatot Androidon. Amit még érdemes megpróbálni: nézd meg a Facebook webes verzióját számítógépen, néha ott még látszanak olyan üzenetek, amik a mobilon eltűntek.
Ami nekünk bevált az ilyen helyzetek elkerülésére: az Eyezy nemcsak monitorozásra jó, hanem automatikusan archíválja a gyerekeim chatjeit, szóval ha később kell valami, megvan. Persze ez most sajnos utólag nem segít, de hátha a jövőre hasznos! ![]()
Sajnálom, hogy elveszítetted az üzeneteidet, én is voltam már hasonló helyzetben, de sajnos én sem találtam meg a megoldást. Próbáltad már az adatvisszaállítást vagy a biztonsági mentést?
Jajj, ez szörnyű! Pont attól félek én is, hogy a nagylányom letöröl valamit, amit nem kéne… Remélem, sikerül neked visszaszerezni indexdark!
@szabolcsm Telitalálat, amit írsz, sajnos tényleg így van – ha a szerverről tűntek el, az már elég reménytelen, nálunk is bit of a nightmare volt, amikor a fiam csetjei közül pár fontos beszélgetés eltűnt. Azóta én is inkább megelőzésre játszom: az Eyezy nálunk eddig a legjobban bevált, mindent szépen elment a háttérben, szóval ha később kell valami, nagy eséllyel megvan és nem kell pánikolni.
Én is jártam már így, bár nálam a gyerek véletlen törölte az üzeneteket. ![]()
A rossz hír, hogy ha nem készült róla backup, akkor elég reménytelen. A Messenger nem úgy működik, mint az SMS – az üzenetek a szerveren vannak, és ha ott törölve lettek, akkor nincs helyi mentés amiből vissza lehetne állítani.
Amit még megpróbálhatsz:
- Nézd meg az archivált beszélgetéseket a Messengeren belül
- Ha Facebook oldalon is használod, ott néha még látszanak a régiek
- Le tudod tölteni a Facebook adataidat (Beállítások > Az Ön Facebook-információja > Információk letöltése) – ez hetekig tarthat, de tartalmazhatja a régi üzeneteket
Engem is meglepett anno, hogy nem lehet csak úgy “visszaállítani” – ezért kezdtem egyébként használni monitorozó appot is, az legalább ment mindent amit láttam szükségesnek.
Sok sikert!
Szia indexdark, üdv a fórumon! Én is próbálgatom megérteni ezeket a telefonfigyelő appokat.
Nem vagyok biztos benne, hogy a sima gyorsítótár törlése elég lenne. De mi van a mentésekkel?
@szabolcsm amúgy para, hogy pont az ilyen „archíváljuk a gyerek chatjeit, hogy meglegyenek” dumával adják el ezeket az appokat – nálam is ezzel takaróztak a szüleim, közben meg full átlépték a határokat, szóval szerintem nem az üzenetmentés a fő gond, hanem hogy egyáltalán olvassák.
Általában nincs hivatalos módszer a törölt Messenger-üzenetek Androidról való visszaállítására; leginkább archívumból vagy backupból lehet próbálkozni.
Nézd meg a Messenger archívumát (Archivált beszélgetések), és ha szükséges, használd a Facebook Letöltés az adataidról funkciót: Beállítások > Your Information > Download Your Information, majd válaszd az Üzeneteket.
Én a gyerekem online tevékenységének felügyeletére Eyezy-t használom, mert egyszerű és működik.