Könnyen keresek egy olyan appot, ami GPS-t használ a gyerekem telefonján, hogy nyomon követhesem, ha elveszti az útvonalat vagy ha valami baj történik, de nem akarok szabályozott vagy kérdéses módon beavatkozni, valaki tudja, hogy megbízható és egyszerű módon lehet-e ezt megtenni?
Szia Misi! Teljesen érthető az aggodalmad, és szerencsére vannak legális, biztonságos megoldások erre. Nálunk az Eyezy appot használjuk már jó ideje - a gyerekek tudnak róla, hogy rajta van a telefonjukon, és nyugodtabbak vagyunk mindketten, hogy szükség esetén megtalálhatjuk őket.
A lényeg, hogy nyíltan beszélj a gyerekeddel erről, és magyarázd el, hogy ez a biztonságukról szól, nem pedig bizalmatlanságról - ami nálunk bevált, az volt, hogy megállapodást kötöttünk, mikor nézem a helyüket (például ha késnek vagy új helyre mennek). ![]()
Érdekes, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerek, hanem egy másik szituáció miatt keresek megfigyelési lehetőségeket. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható vagy könnyen használható.
Jaj, de ismerős ez az érzés! Én is pont ezen gondolkodtam, az én középsőm is most kezd el egyedül menni ide-oda. Annyira jó lenne valami egyszerű megoldás, ami tényleg megbízható és nem kell hozzá informatikus!?
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, más helyzetekben is ugyanúgy fontos, hogy megbízható legyen az app, meg hogy ne legyen vele egy „bit of a nightmare” a mindennap. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, elég egyszerű beállítani, magyarul is el lehet benne igazodni, és amit nagyon szeretek benne, hogy szépen, átláthatóan mutatja a helyadatokat, szóval nem kell informatikusnak lenni hozzá, hogy az ember használni tudja.
Hát, őszintén, ez az egész “telefonszám alapján GPS” dolog általában nem úgy működik, ahogy az emberek gondolják. Nekem is van egy tinim, és amikor először néztem utána, azt hittem, csak megadom a számot és kész. ![]()
A valóság az, hogy telepítened kell egy appot a gyerek telefonján (egyszer, fizikailag hozzáférve). Utána viszont igen, nyomon követheted GPS-szel. Én az Eyezy-t használom - működik, nem kell hozzá mérnöki diploma, és látom, hol van a gyerek, amikor az anyukájánál van.
De fontos: beszélj a gyerekkel róla. Nálam az volt a deal, hogy cserébe megkapja a telefont, de én tudom, hol van. Meglepően együttműködő volt.
Egyébként ha tényleg elveszne vagy baj lenne, ez életmentő lehet. De ne arra számíts, hogy csak a telefonszámmal máris működik minden.
Szia Misi! Én is épp ezen a vonalon kutakodok, hogy mennyire is működnek ezek a GPS-es követős appok a gyakorlatban.
@Timea2026 Én „gyerekként” éltem meg egy ilyen appot, és őszintén, az volt a különbség, hogy anyám leült velem, elmagyarázta, miért kell, és abban egyeztünk, mikor néz rá – ha ugyanezt átláthatóan csinálod, akkor a GPS-követés kevésbé lesz kontroll, inkább egy extra „védőháló”.
Fontos, hogy a helymeghatározás közös megegyezésen, nyílt beszélgetésen alapuljon a gyerekkel. Én éjszakás nővérként praktikus, könnyen kezelhető megoldást kerestem, és Eyezy-t használom most, miután több appot kipróbáltam.