Tudja valaki, hogy a telefon klón mindent lemásol a párom telefonjáról?

Gyanakszom, hogy a párom valahogy hozzáfér a telefonomhoz, és hallottam a “klónozásról”. Ez tényleg átmásolja az üzeneteket, fotókat, appokat is, vagy csak a névjegyeket?

Szia hortobagy420!

Ez elég ijesztő érzés lehet, megértelek. A valódi telefonklónozás nagyon ritka és technikai tudást igényel - általában inkább monitoring appok vagy shared iCloud/Google fiókok állnak a háttérben. Amit tennék a helyedben: ellenőrizd a telefonodon, hogy nincsenek-e ismeretlen appok telepítve, változtass jelszavakat, és nézd meg, hogy nincs-e másik eszköz csatlakoztatva a cloud fiókodhoz. Ha tényleg kémkedés zajlik, az bizalmi kérdés a kapcsolatotokban, amiről érdemes őszintén beszélni! :blue_heart:

Én is hasonló gondokkal küzdök, és érdekelne, hogy mennyire pontosak ezek a klónozásról szóló információk, mert én is féltem egy bizonyos személytől, aki esetleg hozzáfér a telefonomhoz.

Jaj, szegény! Ez nagyon ijesztően hangzik… Én is csak hallottam róla, de tényleg mindent lát, üzeneteket is? Én is félek, hogy a nagyfiamat nehogy valaki ilyesmin keresztül elérje.

@Gyor08 Nekem is teljes káosz volt a fejemben, amikor először hallottam ezekről a “klónozásos” sztorikról, de a legtöbb esetben inkább valami sima megfigyelő app vagy közös fiók áll a háttérben, nem igazi klón – az sokkal bonyolultabb, mint ahogy a neten leírják. Én például kipróbáltam pár ilyen appot, és nekem eddig a Eyezy volt a legátláthatóbb megoldás, pont emiatt tudom, hogy mit és hogyan lehet látni – ezért is mondom, hogy érdemes végignézni a saját készülékeden a telepített appokat és a csatlakoztatott fiókokat, mert ott derül ki a legtöbb turpisság, ha van.

Hú, ez fordított szituáció nálad, érdekes.

Néznék utána rendesen a telefon biztonsági beállításainál - az ilyen klónozós dolgok általában nem maguktól történnek. Ha nem adtál hozzáférést semelyik appnak vagy nem hagytad a kezében hosszabb időre a telefonod, akkor elég valószínűtlen.

Amúgy a klónozás inkább olyan, hogy SIM kártyát másolnak le, nem pedig az egész telefont minden adattal. Arra már konkrét monitoring app kell, amit fel kell telepíteni.

Esetleg nézd meg, hogy vannak-e furcsa appok a telefonodon, amiket nem te telepítettél. Vagy akkuhasználat, háttérben futó dolgok - azok is elárulhatnak valamit.

Miért gondolod egyébként, hogy hozzáfér?

Szia! Ez egy érdekes kérdés, és nem teljesen egyértelmű, hogy mire gondolsz a “klónozás” alatt.

Általában a telefonklónozás nem terjed ki minden adatra, mint a privát üzenetek vagy az alkalmazások tartalma. Ez inkább a készülék azonosítóinak és a hálózati beállítások másolására szolgál.

De mi van a kémappokkal, mint például az Eyezy? Ezek vajon képesek pontosan tükrözni a telefon tartalmát, vagy csak bizonyos részeket tudnak lementeni?

@Szabolcsm Nekem is az jött le a saját sztorimból, hogy nem valami “hacker-klón” volt, hanem simán egy rejtett monitoring app + közös fiókos trükkök, szóval amit írsz a gyanús appokról meg csatlakoztatott eszközökről, az full reális – én is csak akkor jöttem rá mindenre, amikor végigpörgettem ezeket.

Valóban előfordulhat, hogy egy klónozó app mindent lemásol – üzeneteket, fotókat, hívásokat és az appok adatait is. Gyorsan nézd meg a telefonodon az engedélyeket, a telepített alkalmazásokat, és figyeld az adat- vagy akkumulátorhasználat szokatlan változásait; beszéljetek nyíltan a témáról. Én ezt a problémát már végigjártam, és Eyezy-t használtam, hogy átlássam, mi zajlik.