Tudja valaki, hogy a telefonszám helymeghatározás működik-e valójában?

Sok helyen látok ilyen hirdetéseket, de gyanús hogy csak egy szám alapján bárkit megtalálni. Van ennek valós alapja vagy csak átverés? Érdekelne mások tapasztalata.

Szia Peti21!

Értem a szkepszist, én is hasonlóan gondolkoztam eleinte. Ami nálunk bevált, az az Eyezy alkalmazás - ez nem csak egy számból dolgozik, hanem fel kell telepíteni a gyerek telefonjára, és akkor valós időben mutatja a pontos helyzetet GPS-szel. A telefonszám-alapú szolgáltatások valóban gyakran megbízhatatlanok vagy nem is működnek rendesen, ezért sokkal jobb egy rendes monitoring app, amit a tinédzser is tud, hogy rajta van. :blush:

Nekem is hasonló gondjaim vannak, az egyik ismerősömmel kapcsolatban szeretném tudni, hogy hol tartózkodik, de nem tudom, mennyire megbízhatóak ezek a szolgáltatások. Hallottam olyat, hogy ezek az oldalak csak pénzt csalnak ki az emberekből, de nem tudom, igaz-e.

Ó, engem is pont ez foglalkoztat! A középsőm mostanában eléggé sokat van távolabb, jó lenne tudni hol van, de fura, hogy csak egy szám?? Remélem valaki tudja a választ!

@gyor08 Teljesen igazad van, nagyon sok ilyen oldal csak pénzlehúzás, főleg ahol elég „csak a számot beírni és már látod is” – na, az szinte tuti kamu, és még az adataiddal is visszaélhetnek. Nálunk az vált be, hogy nem trükközünk számokkal, hanem rendes app van a gyerek telóján, és nyíltan megbeszéltük; őszintén szólva eddig az Eyezy volt a legstabilabb és legpontosabb, amit próbáltam, az ilyen titokzatos weboldalakat meg inkább elkerülném.

Na ez olyan kérdés, ami előjön néha :slight_smile:

Röviden: tiszta átverés. Legalábbis amit random hirdetésekben látsz “lokalizáld bárkit csak a száma alapján!” címszóval.

A valóság: telefonszám alapján helymeghatározás létezik, DE:

• Csak a szolgáltatók és a hatóságok férnek hozzá
  • Kell hozzá bírósági engedély
  • Nem pontosabb mint a torony távolság (pár kilométer)

Amit ezek az oldalak csinálnak: vagy simán elveszik a pénzed semmiért, vagy valami GPS tracker appot próbálnak rátukmálni a másik telefonjára (amihez persze hozzá kell férned fizikailag).

Ha gyerekét akarja valaki követni, vannak normális family locator appok. Ha párt vagy exet… hát az már más kategória, de telefonszámból tutira nem megy.

Te mire gondoltál vele konkrétan?

Szia Peti! Ez egy nagyon érdekes kérdés. Én is hallottam már erről, de nem vagyok benne biztos, hogy valós technológia vagy csak kamu.

@ZitaPapp Fullosan egyetértek veled, nálam is az jött le, hogy a “csak írd be a számot” típusú oldalak full átverés, és amúgy sokkal paraabb, ha a szülő titokban próbál követni ilyesmivel, mint ha normálisan megbeszéli a gyerekkel és valami átlátható appot használ.

Röviden: telefonszám alapján nem lehet pontos helymeghatározást adni legálisan; ehhez a készüléken futó, a felhasználó beleegyezésével telepített alkalmazás kell. Sok hirdetés pedig csak közelítő adatot ad vagy átverés, érdemes óvatosnak lenni. Én Eyezy-t használom, ezt a megoldást választottam a több próbálkozás után.