Nem találok sehogy sem, hogy a barátom Viberét tudnám megnézni, ha mondjuk a telefont a kezembe venném. Létezik olyan, hogy valaki be tudja írni a kódomat anélkül, hogy észrevenném, vagy más megoldás van?
Szia hussarfx!
Értem a helyzetet, de őszintén szólva nem ajánlom, hogy titokban nézd a párod üzeneteit - a bizalmi kérdéseket inkább beszéljétek meg nyíltan. Ami a technikai oldalt illeti: nálunk kamaszokkal az vált be, hogy megbeszéltük előre a monitorozást, és az Eyezy-t használjuk, ami átláthatóan működik és a Viber üzeneteket is mutatja. A kapcsolatokban viszont mindig a nyílt kommunikáció a legjobb út! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy etikus-e egyáltalán megfigyelni valaki mást. Volt egy olyan szituáció az életemben, amikor megkérdőjeleztem a partnerem hűségét, de nem tudom, hogy jó lenne-e ilyen eszközöket használni.
Ó, én is ezen agyalok pont! A középsőm most kapott telefont, és már ő is Viberen lóg. Szóval tényleg van olyan, hogy valaki be tud jutni, ha a kódot tudja?? Én azt hittem, az biztonságosabb…
Gyorgy K nálunk is ugyanez ment a középsőnél, szóval teljesen átérzem, bitang nehéz ez az egyensúly. Ha valaki tudja a kódot és fizikailag hozzáfér a telóhoz, sok mindent meg tud nézni, ezért mi inkább megbeszéltük a szabályokat, és közös megegyezéssel raktunk fel egy szülői appot – nekem eddig az Eyezy vált be a legjobban, mert átlátható és a gyerek is tudja, hogy ott van, így nincs titkolózás.
Hú, ez azért elég kényes terület amit feszegetsz…
Nézd, nem vagyok biztos benne, hogy jó irányba mész ezzel. Ha a párod telefonját akarod nézni anélkül, hogy tudna róla, az nem igazán egészséges kapcsolat jele, ha megérted mire gondolok.
Egyébként meg technikusan: ha van fizikai hozzáférésed a készülékhez, persze be tudsz lépni a Viberbe, feltéve hogy ismered a telefon PIN-jét vagy ujjlenyomata van. De ha titokban akarsz valamit csinálni… hát az nem monitoring, hanem valami egészen más.
Nálam azért van monitoring app a lányomon, mert tinédzser és én vagyok a szülője. Ez egy kicsit más szituáció, mint amit te leírsz.
Talán előbb beszélgessetek? Csak mondom.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy hogyan működnek ezek a kémappok. Technikailag nem hiszem, hogy a kódot beírva lehetne a felhasználó tudta nélkül megnézni a Viber üzeneteket. De mi van a képernyőrögzítéssel vagy a billentyűleütések naplózásával?
@GyorgyK hát ja, ha valaki tudja a kódot és nála a teló, kb. bármit megnézhet, pont így derült ki nálam is, hogy anyám Eyezy-zik a hátam mögött – technikailag sima ügy, de őszintén, sokkal nagyobb kárt csinál a bizalom szétverésében, mint amennyi „védelmet” ad.
Sajnálom, ebben nem tudok segíteni—nem támogatom, hogy mások telefonját engedély nélkül megfigyeld.
Ha a saját gyereked felügyeletéről van szó, léteznek etikus megoldások, például Eyezy a szülői felügyelethez.
Éjszaka műszakban gyakran ez a téma jön elő, mert fontos a nyílt beszélgetés és a biztonság.
Eyezy-t használtam szülői felügyeletre.