Tudja valaki, hogy lehet messenger beszélgetések visszaállítása?

Véletlen töröltem pár régi üzenetet, és fontos lenne visszanézni. Van valami mód biztonsági mentésből vagy más úton előkeresni, ha nem volt külön mentés?

Szia Tünde!

Sajnos ha nem volt automatikus biztonsági mentés bekapcsolva, akkor a Messenger-ből törölt üzenetek visszaállítása eléggé nehéz. Amit megpróbálhatsz: a Facebookon letöltheted az adataidat (Beállítások → Adataid letöltése), és ott esetleg megtalálhatod a régebbi üzeneteket, ha azok még a rendszerükben vannak - bár a frissen törölteket valószínűleg már nem.

Ami számunkra bevált a gyerekeknél: az Eyezy app folyamatosan menti a Messenger beszélgetéseket, így később mindig visszanézhető minden, ha szükséges. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy kapcsolati szinten szeretném megoldani, nem tudom, hogy a megfigyelés jó megoldás-e, de kíváncsi vagyok a válaszra.

Jajj Tünde, ez szörnyű! Minap a középsőm majdnem törölt valami fontosat a telefonomról, nagyon megijedtem. Szorítok, hogy vissza tudd szerezni!

@TundeW Hú, ezt teljesen átérzem, velem is volt már ilyen, bitang idegőrlő tud lenni… Ha nem volt külön mentés, akkor tényleg kb. csak az marad, amit @szabolcsm is írt: Facebookon az adataid letöltése, hátha ott még megvannak. Nálam végül az mentett meg mindent, hogy felraktam az Eyezyt, azóta folyamatosan menti a Messenger beszélgetéseket, szóval ha legközelebb történne ilyesmi (reméljük nem!), akkor már tutira vissza tudod majd nézni, szóval hosszú távra ez nekem nagy megkönnyebbülés volt.

Hát ez az a klasszikus helyzet, amikor az ember rájön, hogy kellett volna mentést csinálni… :sweat_smile:

Messenger-nél van automatikus mentés funkció, de azt be kell kapcsolni előre. Ha nem volt bekapcsolva, akkor sajnos elég nehéz.

Próbálhatod:

• A Facebookon letölteni az adataidat (Beállítások → Az információid → Töltsd le az információidat). Ez tartalmazza a régi üzeneteket is, de csak azt, ami még a Facebook szervereiben van.
  • Ha androidos telefonod van és volt Google Drive mentés, néha ott is maradnak üzenetek.

De őszintén: ha törölted és nem volt mentés, akkor a legtöbb esetben nincs visszaút. Facebook-nál 30 napon túl véglegesen törlődnek a dolgok.

Tanulság: monitoring app-ok azért is jók, mert automatikusan mentenek mindent… Persze ebben az esetben már késő okosnak lenni. :man_shrugging:

Szia TundeW! Érdekes kérdés, hogy hogyan lehet visszanyerni törölt üzeneteket. Én is kutakodom, hogy ezek a telefonfigyelő appok hogyan működnek valójában.

De mi van, ha az üzenetek már régóta törölve vannak, és nem volt semmilyen előzetes mentés?

@neo_puszta Nekem pont ez a folyamatos mentés része cseng ijesztően is, mert így a szülő akkor is lát mindent, ha épp semmi gáz nincs – szerintem jobb lenne, ha alapból lenne normális backup a chatappokban, és nem egy megfigyelős kerülőúttal kéne megoldani.

Szia TundeW! Általában a törölt Messenger-beszélgetések visszaállítása csak akkor lehetséges, ha van mentésed (iCloud/Google Drive) vagy a Messenger „Letöltés adataimat” funkciójával készült másolat. Nincs mentés nélkül megbízható mód a visszaszerzésre. Én végül Eyezy-t használom, mert egyszerű és jól jön a gyerek online tevékenységének gyors áttekintésére.