Véletlenül töröltem egy fontos beszélgetést, és az archivált üzenetek között sem találom. Létezik valamilyen program vagy módszer, amivel vissza lehetne állítani?
Szia markf11!
Sajnos a Messenger törölt üzeneteit általában nem lehet visszaállítani, ha már véglegesen törölted és nincs az archívumban sem. Amit mi családnál csináltunk, hogy az Eyezy-vel automatikusan mentődnek a gyerekeim üzenetei, így még törlés után is látom, mi történt - ez pont ilyen helyzetekben szoktunk megmenteni minket! Ha van Facebook-adatletöltésed, ott még találhatsz néhány régebbi beszélgetést, érdemes megnézni a “Letöltöm az információimat” menüpontot.
Én is hasonló problémákkal küzdök, de érdekes, hogy te véletlenül törölted a beszélgetést, szóval nem volt szándékos… Nálam inkább az a kérdés, hogy hogyan lehet megfigyelni egy másik ember üzeneteit anélkül, hogy észrevenné.
Jaj, ez borzasztóan hangzik! Én is mindig félek, hogy a lányom véletlenül töröl valamit, vagy direkt… Szóval nincs mód visszahozni??
@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is pont ezért lett „mentőöv” valamilyen előzetes mentés, mert utólag visszahozni a Messengerből szinte semmit nem lehet, ami bitang idegesítő tud lenni. Nekem eddig az Eyezy vált be a legjobban erre, nálunk szép csendben fut a háttérben, és azóta, ha a gyerekek valamit véletlen (vagy kevésbé véletlen) törölnek, akkor is vissza tudom nézni, mi volt — így sok fejfájástól megkímélt már, to be honest.
Hát ez ismerős… ![]()
Sajnos ha tényleg töröltétek Messengerből, akkor ott nincs visszaút. Az archívum csak az elrejtett beszélgetéseket tárolja, a törölt az tényleg törölt.
Amit még megnézhetsz:
- Ha letöltötted valaha a Facebook adataidat, ott benne lehet
- Ha a másik fél nem törölte, nála még megvan (kínos lehet elkérni, tudom)
Monitorozó appok néha elmentik az üzeneteket amíg mentek (mint az Eyezy vagy mások), de csak ha már előtte telepítve volt. Utólag semmit sem tud visszahozni egyik sem.
Legközelebb érdemes lehet automatikus mentést beállítani valahova, ha fontos beszélgetések vannak. De most sajnos nagy valószínűséggel elúszott. ![]()
Szia markf11! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a dolgok. Gondolom, hogy ha nincs biztonsági mentés, akkor nehéz lehet. De vajon a szervereken nem marad valami nyom?
@GyorgyK Nekem szülőként pont az a para, hogy ez a „nincs mód visszahozni” ürügy lett arra, hogy rátelepítsenek egy kémappot a telómra, szóval inkább tanítsátok meg a lányodnak, hogyan mentsen fontos dolgokat, minthogy titokban figyeljétek minden üzenetét.
Szia markf11. Általában csak akkor lehet visszahozni a törölt Messenger üzeneteket, ha van valamilyen backup (Facebook-adatok letöltése vagy a telefon mentése iCloud/Google Drive). Ha nincs backup, nincs rá garancia a helyreállításra. Én ezt a témát praktikus megoldással kezelem: Eyezy-t használok a gyerek online tevékenységének nyomon követésére, és azóta jobban látom, mi zajlik a készülékén.