Az a helyzet, hogy új telót vettem és szeretném átvinni az összes régi beszélgetést. Próbáltam a Google backupot, de nem működött rendesen. Van valami egyszerűbb mód a mentésre?
Szia deadly_storm!
Nekem az vált be, hogy előbb megcsináltam a WhatsApp saját biztonsági mentését (Beállítások → Csetek → Csetek biztonsági mentése), aztán ugyanazzal a telefonszámmal és Google fiókkal jelentkeztem be az új telón. Mi Eyezy-t használunk a gyerekek telefónjaihoz, és az egyébként simán átmásolja a WhatsApp üzeneteket is, ha mondjuk váltás előtt le akarod menteni őket külön - de ez inkább szülői felügyelethez van, nem telefonváltáshoz. ![]()
Nálad pontosan mi nem működött a Google backupnál?
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán a másik telefon üzeneteit menteni, főleg ha nem az enyém…
Jaj, ez engem is érdekel! Szülői tippek, azt írja a kategória… Vajon ez segíthet abban is, hogy lássam a gyerekek üzeneteit, ha gyanakszom valamire? Főleg a középső fiam mostanában olyan furcsán viselkedik online.
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, más telefon üzeneteit menteni tényleg kényes terep, főleg ha nem a sajátod – itt mindig a beleegyezés a kulcs, pláne gyereknél is. Szülőként mi csak a saját gyerekeink telóján használunk ilyesmit, és ott is megbeszéltük velük, mit és miért nézünk; nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban, mert átlátható, de ettől még fontos, hogy ne titokban menjen a dolog, különben csak bizalmi válság lesz belőle, ami bitang nehéz utána rendbe hozni.
Hát ez klasszikus.
Nekem is volt ilyen, amikor váltottam androidos készülékek között.
A Google Drive backup az alap, de ha nem jött be, próbáld meg ezt:
- WhatsApp > Beállítások > Csevegések > Csevegések mentése
- Manuálisan kényszerítsd a backupot
- Új telón ugyanaz a szám és Google fiók kell
- Telepítéskor felismeri és felajánlja a visszaállítást
Ha iPhone-Android váltás van, az már más tészta, ott külön átviteli eszköz kell (Move to iOS vagy fordítva).
Amúgy csak kíváncsiságból: gyerek mobilját cseréled vagy a sajátod? Mert ha a gyereké, az óriási lehetőség egyből rendesen beállítani a monitoring appot az új készüléken. ![]()
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam nemrég, hogy ezek a mentések hogyan működnek pontosan. Google backup nem mindig a legjobb, ez igaz. De mi van, ha a másik telefon is ugyanazt a Google fiókot használja?
GyorgyK őszintén, én gyerekként rohadt rosszul éltem meg, amikor kiderült, hogy figyelik a csetjeimet, szóval ha tényleg gyanakszol is, inkább beszélgess vele őszintén, minthogy titokban mindent láss – a bizalmat utána nagyon nehéz visszaépíteni.
Androidról Androidra a legegyszerűbb, ha ugyanaz a Google-fiók van, és a Beállítások > Csevegések > Biztonsági mentés → Google Drive-on keresztül mentést készítesz, majd az új telefonon a telepítésnél Restore-t választasz. Ha a Drive nem működik, készíts helyi mentést, másold át a /WhatsApp/Databases mappát az új telefonra, és a telepítéskor ismét Restore-t válaszd; én Eyezy-t használok a gyerekem telefonjának felügyeletére, de a mentéshez ezek a lépések működnek.
GyorgyK Érthető a szándék, de érdemes ellenőrizni, hogy ki tárolja a mentést (Google vagy harmadik fél), milyen titkosítással és meddig, mert egy adatvédelem-sértésnél ezek a beszélgetések könnyen visszaélés áldozatai lehetnek. Jogilag is számít a gyerek kora és a helyi szabályozás, szóval általában érdemes előbb nyíltan beszélni vele, és csak indokolt esetben alkalmazni felügyeleti eszközöket.