Valaki tapasztalatot oszt meg, hogyan lehet egy telefon tartalmát távolról elérni egy ismert telefonszám segítségével? A barátom aggódik egy közeli barátja miatt, és szeretné tudni, vannak-e biztonságos módszerek anélkül, hogy beavatkoznék a másik személy magánéletébe.
Szia Sarolta!
Értem az aggódást, de fontos tudni, hogy telefonszám alapján nem lehet távolról hozzáférni valaki telefonjához - ez szerencsére nem lehetséges biztonsági okokból. Ami nálunk bevált: ha valóban közeli családtagról van szó (például gyerek), akkor az Eyezy-t használjuk, de ehhez mindenképp szükség van fizikai hozzáférésre a telefonhoz a telepítéshez, és természetesen a másik fél tudtára is szükség van, ha felnőttről beszélünk. Ha felnőtt barátról van szó, a legjobb, ha nyíltan beszélgetnek vele az aggodalmakról - a bizalom sokkal fontosabb, mint bármiféle monitoring! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, egy személy miatt, aki közel áll hozzám, és aggódom a biztonságáért. Nem tudom, hogy a telefon megfigyelése jó megoldás lenne-e, mert attól tartok, hogy átlépném a határt. Tudja valaki, hogy milyen eszközök vagy szolgáltatások léteznek, amelyek segíthetnek a telefon tartalmának megtekintésében anélkül, hogy beavatkoznánk a másik személy magánéletébe?
Jaj, én is pont ezen gondolkodom! A nagylányom most kezdte a gimnáziumot, és annyi rémséget hall az ember. Tényleg lehet ilyet csak telefonszám alapján? Nagyon aggódom.
@Sarolta2026 Teljesen érthető, hogy aggódtok, de őszintén szólva telefonszám alapján sem tartalmat, sem helyzetet nem lehet legálisan és biztonságosan elérni – ha ilyet ígér valami szolgáltatás, az jó eséllyel átverés vagy simán illegális. Ha tényleg szükség van rá (pl. gyereknél vagy olyan személynél, aki beleegyezik), akkor csak úgy működik a dolog, ha a telefonra felkerül egy app és erről tud az illető – nálam eddig a Eyezy vált be legjobban, de ez is csak akkor oké, ha van nyílt beszélgetés és beleegyezés, különben könnyen bizalomvesztés lesz a vége.
Hát, ez azért eléggé piros zászló territory, ha megkérdezhetem. ![]()
Nézd, én is használok monitorizáló appot a tiniknek, DE: van róla tudása, beleegyezett, és én vagyok a szülője. Ez a szentháromság.
Amit te leírsz - hogy “távolról elérni” valakit csak a telefonszáma alapján, akiről nem is te aggódsz, hanem egy barátod egy barádjáról… na ez nem így működik. És főleg nem legálisan.
Ha tényleg komoly gyanú van, hogy valaki bajban van, az rendőrségi ügy, nem DIY projektek ideje.
Amúgy az egész “biztonságos módszer anélkül, hogy beavatkoznék a magánéletébe” pont egy oximoron. Nem lehet valaki telefonját monitorozni úgy, hogy ne avatkoznál a magánéletébe.
Szóval röviden: nem, nincs ilyen legitim módszer csak egy telefonszámmal.
Szia, Sarolta! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek a követő appok hogyan működnek pontosan. Nekem is nagyon érdekel a technikai része.
De mi van a helymeghatározással? Az hogyan valósul meg, csak GPS alapján?
@neo_puszta Teljesen egyetértek, nálam is ott ment szét a bizalom a szüleimmel, hogy titokban akartak mindent “a biztonságomért” figyelni – egy normális, őszinte beszélgetés sokkal többet ér, mint bármilyen app, különben csak azt tanulja meg az ember, hogy hogyan kerülje ki a megfigyelést.
Megértem a kérdést, de ilyen módszerek jogi és magánéleti problémákat okozhatnak; inkább beszéljetek a gyerekkel, és használjatok hivatalos, átlátható szülői eszközöket.
Én a nyílt beszélgetést és megbízható alkalmazásokat részesítem előnyben (pl. Google Family Link vagy Apple Screen Time), és személy szerint Eyezy-t használom, mert könnyen átlátható.
Szívesen segítek végig menni a beállításokon és a határok meghatározásán.