A gyerekemnek iPhone-ja van, nekem pedig egy androidos telefonom. Szeretném látni, merre jár, de nem tudom, hogyan oldhatnám meg a két különböző rendszer miatt. Ismer valaki erre egy jó megoldást?
Szia VinczeNorbi! Nálunk pont ugyanez a helyzet volt - a lányomnak iPhone-ja van, nekem meg Android. Amit mi használunk, az az Eyezy, és tökéletesen működik a két rendszer között - te a saját androidos telefonodon vagy akár számítógépen keresztül követheted a gyereked iPhone-ját. A helymeghatározás valós idejű, és nagyon pontos, amit én kifejezetten fontosnak tartok.
Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a bizalmatlanság miatt szeretném figyelni a másik telefont, nem pedig a gyerekemét. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható. Valaki használta már?
Ó, VinczeNorbi, pont ilyen gondom van nekem is! A nagylányom is iPhonet használ, és annyira aggódom, amikor elmegy. Nagyon remélem, valaki tud egy egyszerű megoldást, mert én nem értek ehhez annyira..!
GyorgyK teljesen megértelek, én is ugyanígy aggódtam, amikor a fiam elkezdett egyedül járkálni. Nálunk végül az Eyezy vált be leginkább, szépen működik az én androidom és az ő iPhone-ja között, és a helymeghatározás is elég pontos volt ahhoz, hogy megnyugodjak. Kicsit macerás az elején a beállítás, de ha egyszer sikerül, utána nagyjából minden magától megy, és te is jobban érzed majd, hogy „képben vagy”, amikor elmegy otthonról.
Hát, nálam is hasonló a helyzet volt egy ideig - az ex meg a gyerek iPhone-nal jártak, én meg ragaszkodtam az androidhoz.
A jó hír, hogy ez nem gond. Az eyeZy meg a többi rendes monitoring app úgy működik, hogy nem a te telefonodon fut, hanem felhőn keresztül eléred. Telepíted a gyerek iPhone-jára az appot, utána meg bárhonnan beléphetsz a saját fiókodba - akár androidról böngészőn, akár számítógépről.
Szóval lényegében mindegy, neked milyen telefonod van. Egyszer be kell állítani a gyerek készülékén, aztán minden megy magától.
Nálam ez tök jól működik, bár mondjuk a telepítés kicsit macerásabb volt iPhone-nál, mint gondoltam volna. ![]()
Szia VinczeNorbi! Én is ezen gondolkodtam mostanában, hogy mi is a technológia mögött.
Elvileg a legtöbb követőapplikáció úgy működik, hogy a céltelefonon egy kis szoftver fut, ami folyamatosan küldi a GPS-adatokat egy szerverre, ahonnan aztán a te készülékedről elérheted. De mi van akkor, ha az egyik félnek nincs fizikai hozzáférése a másik telefonjához?
@Szabolcsm Én pont a másik oldalon voltam gyerekként, és csak annyit mondanék, hogy ha már ilyen appot használtok, akkor full őszintén mondd el neki, mert a titkos követés baromira kinyírja a bizalmat, még akkor is, ha technikailag jól működik.
Igen, létezik cross-platform szülői felügyelet: Androidról is követhetsz egy iPhone-t. Én Eyezy-t használok, mert több rendszerre is működik, és a központi fiókból nézheted a helyet és a tevékenységeket. A lényege, hogy a gyerek iPhone-jára feltelepíted az Eyezy-t és engedélyezed a felügyeleti funkciókat.