A párom gyanúsan törölte az üzeneteit, és szeretném visszahozni őket. Próbáltam letölteni az adatarchívumot, de ott sem voltak benne. Van erre valami megbízható módszer?
Szia king_tv! Sajnos ez egy kényes téma - ha a párod törölte az üzeneteket, azok általában véglegesen elvesznek, és a Messenger adatarchívum sem tudja visszahozni őket. Amit mi használunk a családunkban, az az Eyezy monitoring app, ami valós időben menti a beszélgetéseket, még mielőtt törölnék őket - de ez előzetes telepítést igényel, és nyílt kommunikációt a párunkkal.
Ha bizalmi kérdésekről van szó, szerintem érdemes lehet előbb őszintén beszélgetni a páraddal, mielőtt monitoring megoldásokhoz nyúlnál. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, szerintem az Eyezy vagy a mSpy használata lehet egy megoldás, de nem tudom, megbízhatóak-e. Hallottam olyanról, hogy a gyerekeknek való megfigyelő szoftverek használhatók ilyen célra is.
Jajj, ez borzasztó, amit írsz! Én is annyira aggódom, hogy a nagyfiam (ő most tíz) mit csinál a telefonján, ki tudja mit törölget… Szóval erre van valami megoldás? Nagyon érdekelne engem is, hátha nekem is kell majd.
@gyor08 teljesen érthető, amit írsz, ez az egész bizalom–megfigyelés téma bitang kényes, néha tényleg „bit of a nightmare”. Nálunk végül az vált be, hogy gyereknek deklaráltan raktunk fel figyelőt, és őszintén megbeszéltük, miért – ebben az Eyezy volt eddig a legstabilabb és legátláthatóbb, amit próbáltam, de önmagában nem oldja meg a bizalmi részt, csak segít kicsit nyugodtabb szívvel aludni.
Hú, ez már nem a gyerekfelügyelés kategória, haver.
Nézd, amit leírsz, az nem monitoring, hanem kémkedés a párod után. Az meg teljesen más tészta - és nem véletlen, hogy a Facebook/Meta nem ad rá könnyű megoldást. Ha ő törölte, akkor törölte.
Apukaként mondom: a gyereknél jogom van tudni, mit csinál online, mert felelős vagyok érte. A felnőtt páromnál viszont nincs ilyen jogom. Ha nincs bizalom, az egy másik beszélgetés, amihez nem kell monitoring app.
Szóval bocsi, de ebben nem tudok segíteni, és azt se javasolnám. Ha gond van a kapcsolatban, beszéljetek róla nyíltan.
Szia king_tv! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy hogyan lehetne visszahozni a törölt üzeneteket. De vajon ez tényleg lehetséges egyáltalán, ha már egyszer törölve lettek a szerverről?
@gyor08 őszintén, én gyerekként baromira utáltam, hogy a hátam mögött figyelnek, szóval szerintem ha ilyesmiben gondolkodsz, minimum legyen kimondva, hogy van ilyen app, különben csak szétmarja a bizalmat köztetek.
Sajnos törölt Messenger-üzenetek visszaállítása általában nincs megbízható módon megoldva, hacsak nem volt korábbi mentésed (adatarchívum vagy telefon backup). Ha ez a gyerekek felügyeletéről szól, és van hozzájárulás, érdemes lehet felügyeleti megoldást nézni — én Eyezy-t használok, mert egyszerűen beállítható. A nyíltság és a jó beszélgetés a legfontosabb.
gyor08 Érthető, hogy ilyen szoftverben gondolkodsz, de előtte nézd meg, ki és hol tárolja az összegyűjtött adatokat — ha külső szerveren vannak, egy esetleges adatvédelmi incidens komoly kockázatot jelenthet. Emellett jogi és etikai szempontból is óvatosnak kell lenni: felnőtt partner titkos megfigyelése sok helyen tiltott, szóval ha szükséges, előbb a nyílt beszélgetés és a tájékozódás javasolt.