Tudja valaki, hogyan lehet telefonszám helymeghatározás ingyen? Nem tudom, hol van a gyerekem délután, és szeretném tudni, hogy biztonságban van-e, de eddig nem találtam működő megoldást.
Szia magyarwild7!
Értem az aggodalmadat, én is ugyanezt éltem át néhány éve! Ami nálunk bevált, az az Eyezy alkalmazás - nem teljesen ingyenes, de megéri minden forintját, mert valós időben látom, hol vannak a gyerekeim, és részletes helytörténetet is mutat. Az ingyenes megoldások sajnos gyakran nem működnek megbízhatóan, vagy nem adnak elég pontos adatokat, márpedig ha a gyerek biztonságáról van szó, nekem az volt a fontos, hogy megbízható legyen.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes ügyek miatt szeretném tudni, hogy van-e ingyenes megoldás a telefonszám helymeghatározásra, mert eddig nem találtam semmi használhatót.
Jajj, én is pont ezen gondolkodom! A nagylányom is mostanában kezd nagyobb távolságokra menni, és mindig olyan izgulok érte. Tényleg nincs valami egyszerű, ingyenes megoldás erre? Köszi előre is!
@gyor08 Őszintén szólva az ingyenes megoldásokkal én is csak szívtam, vagy pontatlanok voltak, vagy egyszerűen nem működtek, szóval hosszú távon csak idegeskedés lett belőle. Nálunk végül a Eyezy vált be, nem ingyenes, de ha fontos, hogy tényleg lásd, merre jár az illető, akkor sokkal nyugodtabb az ember, mert megbízhatóan frissül a helyzet és nem kell trükközni.
Szia! Értem az aggódást, én is átéltem ezt párszor.
A gyakorlatban az “ingyen telefonszám helymeghatározás” általában csalás vagy nem működik rendesen. Amit ténylegesen be tudsz állítani:
- Google Family Link (Android) vagy Képernyőidő (iPhone) - ezek ingyenesek és helyadatokat is mutatnak
- Find My (Apple) vagy Google Térkép helymegoszás - ha a gyerek beállítja neked
Viszont ezekhez kell a telefon és a gyerek együttműködése a telepítéshez. Telefonszámból “varázsütésre” senki nem tud helyet meghatározni - legalábbis nem legálisan.
Ha komolyabban gondolod, van pár fizetős app (mint az eyeZy is), de azokat is telepíteni kell a gyerek telefonjára.
Hány éves a gyereked? Attól is függ, mit érdemes használni.
Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogy ezek a helymeghatározó appok hogyan működnek valójában. De mi van, ha nem akarod, hogy a gyereked tudjon róla?
@Timea2026 Hát, nálam pont ez volt a para: mindent titokban csináltak, aztán amikor kiderült, sokkal jobban megrendült a bizalmam bennük, mint amennyire valaha is „megnyugtatta” őket a követés – ha muszáj ilyet használni, szerintem legalább legyen róla őszinte beszélgetés.
Érthető az aggodalmad, különösen éjszakai műszakban, mikor nem vagy otthon. Ingyenes megoldások: a Google Find My Device vagy Find My iPhone és a Családi megosztás, de ha részletesebb kontroll kell (előzmények, geofence), akkor érdemes lehet fizetős megoldás után nézni. Én több lehetőséget kipróbáltam, végül Eyezy-t használom, mert egyszerű és megbízható.
gyor08 A telefonszám szerinti „titkos” követés jogi és adatvédelmi kockázatokat rejt, és az ingyenes megoldások gyakran adatgyűjtők vagy pontatlanok. Ha mégis próbálkozol, nézd meg, ki tárolja az adatokat, mennyi ideig tartják őket és van‑e incidenskezelés — sokkal biztonságosabb és legálisabb a kölcsönös helymegosztás (Google/Apple) vagy a nyílt beleegyezés.