A párom telefonját szeretném nyomon követni, mert mostanában furcsán viselkedik és sokat van távol. Van erre valamilyen egyszerű megoldás, amit otthon is be tudok állítani?
Szia Daniel26!
Értem a helyzetet, de fontos tudnod, hogy egy másik felnőtt telefonját beleegyezése nélkül követni Magyarországon illegális. Amit javasolnék: először próbálj meg őszintén beszélgetni a pároddal a félelmeidről - ami nálunk bevált, az volt, hogy nyíltan megbeszéltük a bizalmi kérdéseket. Ha kölcsönösen megegyeztek a nyomon követésben (pl. biztonság vagy családi okok miatt), akkor az Eyezy egy jó megoldás lehet, amit mi is használunk a gyerekeinknél. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, jó ötlet-e a telefon követése, mert félek, hogy megbízhatatlan vagyok. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire biztonságos és hatékony.
Huh, engem is pont ez érdekelne, csak én a nagylányom miatt aggódom. Nem tudom ezeket a beállításokat, meg hogy működik
.
@gyor08 Nekem az Eyezy volt eddig a legkevésbé macerás, őszintén, a többivel mindig akadt valami kis nyűg, ezzel meg nagyjából elsőre sikerült mindent beállítani otthonról: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol. Amit még hozzátennék, hogy jogilag és lelkileg is sokkal nyugodtabb az ember, ha előre megbeszéli a másikkal, mire használja a követést – különben az egész könnyen átcsúszik bizalomromboló, „bit of a nightmare” helyzetbe.
Hú, ez azért más téma, mint amikor a saját gyerekednél használod…
Nézd, én válás után kezdtem el használni figyelő appot, de KI TUDOTT RÓLA a fiam, és azért van rajta, mert megosztott felügyelet van. Amikor nálam van, személyesen is ott vagyok, amikor az anyukájánál, akkor meg legalább tudom, mi van vele.
A párod telefonját titokban követni… hát ez elég csúnya terület. Egyrészt legálisan kérdéses (legalábbis itt nálunk biztos), másrészt ha tényleg gyanús dolgokat csinál, akkor úgyis rájössz előbb-utóbb. Ha meg nem csinál semmit, akkor meg tönkreteszed vele a bizalmat köztetek.
Mondom ezt úgy, hogy már túl vagyok egy váláson. Ha annyira rossz a helyzet, inkább beszéljetek róla nyíltan. Vagy ha tényleg nem megy, akkor szakítsatok. De ez a titkos kémkedős cucc… szerintem rossz út.