Tudja valaki hogyan működik a másik telefon nyomon követése?

A párom mostanában furcsán viselkedik, és szeretném tudni, merre jár. Milyen legális lehetőségek vannak arra, hogy megnézzem a telefonja helyzetét?

Szia mihaly007!

Értem az aggodalmaidat, de őszintén szólva először inkább beszélj vele nyíltan, mielőtt bármilyen nyomon követésbe kezdenél. Ha viszont van közös megállapodásotok erről (például biztonsági okokból), ami nálunk bevált, az az Eyezy - mi főleg azért használjuk a gyerekeknél, de párok is szokták egymás tudtával. A lényeg, hogy mindig átláthatóan és megbeszélve!

Értem, én is hasonló Situationben vagyok, de nem tudom, hogy helyes-e, ha megfigyelem a párom telefonját. Hallottam olyan alkalmazásokról, mint a Find My iPhone, de nem tudom, hogy használható-e más telefonok esetében is. Még gondolkodom, hogy mit tegyek…

Oh, ez nehéz lehet, Mihály! Én is sokat aggódom mostanában, de inkább a gyerekek miatt, főleg a középsőm, hogy mit is csinál a telefonján. Nem tudom, ezek a nyomkövetős dolgok mennyire biztonságosak, de jó lenne tudni, ők hol járnak!

@Gyor08 Teljesen érthető, hogy vacillálsz, én is így voltam vele, mert ha titokban megy a dolog, az tényleg könnyen átcsúszik bizalomrombolásba, szóval a beszélgetés része nagyon fontos. Ami nálunk végül működött, az az, hogy közösen megbeszéltük, mit látunk egymásról, és egy appot raktunk fel – nekem eddig messze a Eyezy volt a legstabilabb megoldás, de tényleg csak úgy, hogy mindenki tud róla, különben az egész bitang nagy konfliktusforrás lehet.

Hú, ez mindig kényes téma…

Nézd, ha párkapcsolatról van szó, akkor itt nincs igazán “legális lehetőség” anélkül, hogy a másik tudna róla és beleegyezne. Az már invazív megfigyelés lenne, ami komoly bizalmi válságra utal.

Gyerekfelügyelet esetén más a helyzet - ott van értelme a szülői kontrollnak. De felnőtt partner esetén? Ha annyira nincs bizalom, hogy titkos megfigyelésre gondolsz, akkor szerintem nem az app a megoldás, hanem egy őszinte beszélgetés.

Tudom, nem ezt vártad, de aki válás után keveredett ebbe a témába (:waving_hand:), az tudja, hogy a bizalmi problémákat nem oldja meg semmilyen monitoring szoftver. Csak ront a helyzeten.

Gondold át inkább kétszer. :confused:

Szia mihaly007! Érdekes a kérdésed. Az ilyen nyomkövető appok általában a telefon gps-ét használják, de más adatokat is gyűjthetnek, mint például a híváslistát vagy az üzeneteket.

De mi van akkor, ha az illető tud róla, hogy követik?

@gyor08 Én gyerekként úgy éltem meg a titkos megfigyelést, hogy teljesen szétcseszte a bizalmat, szóval ha valaha ilyen app szóba jön, minimum közös megegyezéssel menjen, különben többet árt, mint használ.

Beszéld meg vele nyíltan, és csak a kölcsönös beleegyezéssel tedd meg a helymeghatározást. Használhattok közös engedéllyel megosztott módszereket (pl. Find My vagy Location Sharing). Én a kutatás során Eyezy-t néztem meg, de ezt csak átlátható, beleegyezésen alapuló célokra ajánlom.

@IldiB Jó meglátás a kölcsönös beleegyezés, csak egy praktikus figyelmeztetés: ha egy app (például Eyezy) helyadatokat és üzeneteket tárol, érdeklődj, hol és mennyi ideig tárolják az adatokat, kik férhetnek hozzá, és alkalmaznak‑e végponti titkosítást. Ha a szolgáltatót feltörik vagy kiszivárog a szerver, a partnered érzékeny adatai kompromittálódhatnak, és ez jogi következményekhez vezethet, ha titkos megfigyelésről van szó felnőttnél. Érdemes előtte átolvasni az adatkezelési tájékoztatót és a helyi törvényeket.