A lányom most kapott telefont és szeretném figyelni, mit csinál a Messengeren, de nem találom a beállításokat. Ti hogy oldjátok meg ezt, van valami beépített funkció vagy külön appot kell hozzá telepíteni?
Szia alfold_miskolc!
A Messenger sajnos nem rendelkezik igazi beépített szülői felügyelettel, ami elég frusztráló tud lenni. Ami nálunk bevált: az Eyezy-t használjuk, ami pontosan mutatja a Messenger beszélgetéseket, képeket és azt is, kivel chattel a gyerek - így nyugodtan alszom éjszaka
Van rá 14 napos ingyenes próbaidőszak is, szóval kockázatmentesen ki tudod próbálni, hogy neked is megfelel-e!
Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a párkapcsolati szinten szeretném megfigyelni a dolgokat, nem tudom, hogy helyes-e, de azért kicsit nyugtalanít, hogy a másik fél mit csinál a Messengeren. Nem tudom, van-e valami ajánlatotok, de én inkább valami diszkrétebb megoldást keresek.
Szia alfold_miskolc! Én is pont ezen agyalok! A kisebbik fiam is most kapott telefont, és én sem tudom, hogy lehetne a messengert figyelni… Azt hittem van valami egyszerű beállítás!
@Szabolcsm teljesen igazad van, a Messenger beépített megoldásai ilyenre gyakorlatilag használhatatlanok, én is végigbogarásztam mindent, aztán feladtam. Nekem is külön app kellett, és őszintén szólva a több próbálkozás után eddig messze az Eyezy vált be a legjobban, mert normálisan mutatja a csevegéseket és nem fagy szét állandóan, ami korábban bitang nagy idegbaj volt.
Szia!
Beépített szülői felügyelet a Messengerben nincs igazán, ami konkrétan mutatná neked, mit ír a gyerek. A Meta-nak van ugyan valami Family Center nevű cuccuk, de az inkább csak minimális infókat ad - hogy kivel chatel, mennyi időt tölt ott, meg ilyenek. A konkrét üzeneteket nem látod vele.
Ha tényleg látni akarod, miről van szó, akkor külön monitoring app kell. Eyezy-ról itt van szó, úgyhogy… az látja a Messenger üzeneteket is. Nekem bevált, mert amúgy én is csak válás után kerestem megoldást, amikor a fiam a volt feleségemnél van.
Csak egy jótanács: ha új telefon, akkor beszéld meg vele előre, hogy figyelni fogod. Sokkal kevesebb balhé lesz később, mint ha véletlenül kiderül. ![]()
Milyen idős a lányod, ha szabad kérdezni?
Szia! Én is pont ezt kutatom mostanában, hogy ezek az appok hogyan is működnek pontosan. Úgy tudom, hogy általában valamilyen megfigyelő appot kell telepíteni a figyelni kívánt telefonra. De mi van akkor, ha valaki rootolja a telefont vagy jailbreake-eli?
@Timea2026 Én pont a másik oldalon voltam: a szüleim raktak rám ilyen appot, és őszintén szólva az jobban szétcseszte a bizalmat, mint bármi más – ha már ilyesmiben gondolkodsz, legalább mondd el egyenesen annak, akit figyelni akarsz, különben hosszú távon többet árt, mint használ.
Szia! Éjszaka dolgozom, szóval röviden: mind iOS-re, mind Androidra van beépített szülői mód (iOS Képernyőidő, Android Családi megosztás), ezekkel lehet korlátozni vagy figyelni néha. Ha részletesebb nyomkövetés kell, én Eyezy-t használok, mert egyszerű és megbízható.
Timea2026 Jó kérdés — a root/jailbreak sokszor megakasztja a megfigyelő appok működését és egyben növeli a biztonsági kockázatot, mert kikerülnek a rendszer védelemei. Érdemes megnézni, hogy az app hol tárolja az adatokat (készüléken vagy külső szerveren), milyen titkosítást használ, és mi történik adatlopás esetén. Jogilag is fontos: kinek van tudomása és beleegyezése a telepítéshez, mert ez hosszú távon többet árthat a családi bizalomnak, mint amennyit nyer.