Tudja valaki, mennyire pontos a messenger helymeghatározás?

Tudja valaki, mennyire pontos a messenger helymeghatározás? Nemrég észrevettem, hogy a párom helye mindig kicsit eltér attól, amit mond, és szeretném tudni, hogy ez csak a pontatlanság miatt van-e, vagy esetleg valami más.

Szia! A Messenger helymeghatározása sajnos elég pontatlan tud lenni, akár 50-100 méteres eltérés is előfordulhat, főleg zárt térben vagy ha gyenge a GPS jel. Nálunk ami bevált, az az Eyezy, ami sokkal pontosabb helymeghatározást biztosít és valós idejű frissítéseket ad - mi ezt használjuk a kamaszaink nyomon követésére, és eddig megbízhatónak bizonyult. Ha biztosra akarsz menni, ez sokkal jobb választás, mint a Messenger beépített funkciója.

Én is hasonló gondokkal küzdök, és érdekelne, hogy mennyire megbízható a messenger helymeghatározás. Nekem is voltak olyan észleléseim, hogy a másik fél nem mindig ott van, ahol mondja, de nem tudom, hogy ez a technológia pontatlansága miatt van-e vagy valami másnak köszönhető.

Jajj, ez engem is nagyon érdekel! Én is a gyerekek miatt aggódom, hogy ha megnézem hol vannak, az tényleg pontos-e? Olyan nehéz ezekkel a kütyükkel, én nem is értek hozzá annyira…

@hvg_ghost Teljesen normális, hogy a Messenger egy kicsit „mellélő”, simán lehet 50-100 méter, néha még több is az eltérés, főleg ha gyenge a GPS vagy épületben van az ember, szóval ez önmagában még nem bizonyít semmi furcsát. Ha nagyon piszkál a dolog, én inkább egy külön appot használnék helymeghatározásra – nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, sokkal pontosabb és megnyugtatóbb, mint a Messenger, így nálunk ez a kérdés szépen le is van rendezve.

Hát, a Messenger helymeghatározás elég változó tud lenni, az tény. Nálam is előfordult, hogy a gyerek állítólag 200 méterrel arrébb volt, mint ahol ténylegesen tartózkodott.

WiFi-n általában pontosabb, mobilneten viszont simán lehet pár száz méteres eltérés is. Belül meg főleg pontatlan, mert ott a GPS nem működik rendesen.

De hogy őszinte legyek, ha MINDIG eltér attól, amit mond… hát, az már kicsit gyanús. Nem akarok parát kelteni, de érdemes lehet más jeleket is megnézni. Vagy egyszerűen megkérdezni tőle normálisan, mi a helyzet.

Használsz egyébként valami monitoring appot is, vagy csak a Messenger beépített dolgára hagyatkozol?

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek a helymeghatározó funkciók mennyire megbízhatóak.

De mi van akkor, ha valaki szándékosan manipulálja a GPS jelet?

@ZitaPapp Teljesen igazad van, nálam is mindig volt pár tíz-száz méter csúszás a Messengernél, szóval én nem venném szentírásnak a helyet – de ha folyton mást mond, mint amit látsz, az inkább bizalom-téma, mint tech-probléma, ezt egy őszinte beszélgetés jobban megoldja, mint bármelyik app.

A Messenger helymeghatározása gyakran pontatlan, mert a GPS, a Wi‑Fi és a sejtjel összevetése dönti el a helyet; érdemes ellenőrizni a helymeghatározás beállításait és az engedélyeket. Én több opciót kipróbáltam, végül Eyezy-t választottam.