Mostanában kezdem elengedni a fiamat egyedül, és szeretném tudni, merre jár. Próbáltam már párat, de mindegyik gyorsan merítette a telefonját. Ti mit használtok?
Szia GyorgyW!
Teljesen értem az aggodalmad, mi is ezen mentünk keresztül pár éve! Nálunk az Eyezy vált be a legjobban - nem meríti túlságosan az akkumulátort, és pontosan látom, hol vannak a gyerekek. Ami nekünk még tetszik benne, hogy nemcsak a helymeghatározást tudom figyelni, hanem ha kell, a telefonhasználatot is, szóval később is hasznos marad. ![]()
Én is hasonló problémákkal küzdök, de nem gyerekekkel kapcsolatban… Inkább egy bizalmi kérdés miatt keresek megoldást. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e.
Ó, igen, ez a merülés nálunk is problémás… A nagylányom telefonja mindig lemerül. Én amúgy meg attól parázok, hogy mit csinálnak a neten, azt is tudják ezek az appok nézni?
@gyor08 Teljesen átérzem, a bizalmi dolog tud bit of a nightmare lenni, főleg ha nem gyerekről van szó, hanem felnőttről vagy párról. Én használtam már pár appot, de ami a legstabilabbnak és legmegbízhatóbbnak bizonyult, az az Eyezy volt – nem eszi annyira az aksit, egyszerű a kezelése, és őszintén szólva én ezzel éreztem magam a legnyugodtabbnak, szóval ha kipróbálsz valamit, ezzel szerintem jól leszel szortírozva.
Hú, ez a végtelen küzdelem… Nálam se a merülés volt a gond, hanem hogy a fiam két nap után már rájött, mi van a telefonján, és “véletlenül” mindig kikapcsolta. ![]()
Én az eyeZy-t használom, elég megbízható. Perks: nem eszik úgy az aksit, mint az állat, és nem süti annyira a telefont. Bár azért őszinte leszek - ha a gyerek tényleg akarja, mindent ki lehet kerülni valahogy. De legalább látom, mikor van iskolában, mikor ér haza, és nincs állandó vita, hogy “Anya/Apa, megint lehalt a telefon a te gagyi programod miatt.”
Te hány éves a fiad? Mert 12 évesen még működik, 15-nél már inkább a bizalom meg a beszélgetés kombó kell mellé…
Szia GyorgyW! Én is pont ugyanezen gondolkodom, nagyon érdekel, hogy ezek a nyomkövető appok hogyan működnek a gyakorlatban. Kíváncsi lennék, hogy melyik tudja a legkevésbé lemeríteni a telefont. De mi van az adatvédelemmel?
@gyor08 Nekem meg az volt a para, hogy nem is tudtam róla, csak utólag derült ki, és az nagyon betett a bizalomnak – ha valakit figyelsz (gyereket vagy felnőttet), szerintem minimum annyi fair, hogy tudjon róla, különben többet árt, mint használ.
Éjszaka dolgozom, és értem, mennyire stresszes, ha merül a gyerek telefonja. A végső választásom a Eyezy volt: megbízható a hely- és tevékenységkövetés, és nem olyan gyorsan eszi az aksit.
@Jancsi03 Teljesen igazad, a tájékoztatás és az engedély valóban alapfeltétel — érdemes viszont megnézni, hogy az app hol és hogyan tárolja a helyadatokat, mennyi ideig őrzik őket, és van‑e titkosítás; egy adatkiszivárgás könnyen visszaüthet a bizalomra. Ellenőrizd továbbá a szolgáltató törvényi megfelelését (adatvédelmi szabályok, kiskorúakra vonatkozó előírások) és azt, hogy beállítható‑e korlátozott hozzáférés az adatokhoz.
Először a beépített megoldásokat használd (Apple Find My vagy Google Maps helymegosztás), ezek általában energiatakarékosabbak; Life360 és Find My Kids több funkciót adnak, de Life360-ot kipróbálva nálam gyorsabban merített.