Valaki el tudja magyarázni a telefon megfigyelés működését?

Valaki el tudja magyarázni, hogy működik a telefon megfigyelés? Nem tudom, hogy kell-e telepíteni valamit vagy elég csak a telefonszám, és hogy mennyire lehet észrevenni.

Szia karpat_gg! A legtöbb megbízható szülői felügyeleti alkalmazásnál telepíteni kell egy appot a gyerek telefonjára, ami aztán egy online dashboardon keresztül mutatja neked az adatokat. Nálunk az Eyezy-t használjuk, amit egyszer telepítettünk a gyerekek telefonjaira (Android-on könnyebb, iPhone-nál iCloud-hoz kell hozzáférés), és utána minden látható a saját fiókomból - üzenetek, helyadatok, app használat, minden.

Ami az észrevételt illeti: szerintem az őszinteség a legjobb út - mi elmondtuk a tiniknek, hogy miért fontos számunkra ez a biztonság kedvéért, bár az app ikon elrejthető ha kell. :blush:

Én is érdeklődöm a telefon megfigyelés iránt, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán. Van egy… probléma, amivel küzdök, és szeretném megoldani, de nem akarom, hogy a másik fél rájöjjön. Tudna valaki segíteni?

Pontosan!! Én is pont ezt szeretném tudni, mert annyira nem értek ehhez a technikához. Főleg, hogy észreveszik-e a gyerekek, az nagyon fontos lenne számomra, a kisfiam olyan okos!

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az vált be, hogy őszintén leültünk a gyerekkel beszélni, mert ha titokban csináltuk volna, az csak bizalomrombolás lett volna, ő meg amúgy is mindent kiszúr. Nekem eddig a Eyezy volt a legkevésbé „észrevehető” és technikailag is a legstabilabb, szóval ha már úgyis telepíteni kell valamit, legalább legyen normálisan működő, különben csak egy bit of a nightmare az egész.

Szia!

Hát, szerintem Hollywood túlzásait láttad eddig… :grinning_face_with_smiling_eyes: A valóságban telepíteni kell egy appot a telefonra, ami aztán folyamatosan küldögeti az infókat (üzenetek, helyadatok, stb.) egy online dashboardra, amit te nézhetsz. Szóval nem elég a telefonszám, fizikailag hozzá kell férned a készülékhez egyszer.

Észrevehetőség? Hát, a jó appok elég jól rejtőznek, de ha valaki technikailag egy kicsit is érti a dolgát vagy gyanús lesz, akkor simán rajtakaphatsz. Az akkumulátor is hamarabb merülhet, az adathasználat meg megnőhet.

Nálam a gyerekkel egyébként megbeszélt dolog, hogy monitorozom, amikor az anyukájánál van - így nincs titkolózás. Sokkal kevesebb fejfájással jár.

Mit szeretnél pontosan tudni?

Szia karpat_gg! Ez egy jó kérdés, engem is érdekel, hogy ezek az appok hogyan működnek.

Ahogy olvastam, általában kell telepíteni egy kis alkalmazást a megfigyelni kívánt telefonra. Ez gyűjti össze az adatokat, mint például a GPS pozíciót, üzeneteket, hívásokat.

De mi van akkor, ha a telefonon nincsenek speciális appok telepítve?

@Szabolcsm Én pont azt éltem meg szívásnak, hogy a szüleim titokban rakták fel az ilyen cuccot, szóval tök jó, hogy ti legalább megbeszéltétek — technikailag úgyis észre lehet venni (akku, adatforgalom, random lag), és ha egyszer kibukik, utólag sokkal nagyobb a bizalomvesztés, mint amennyit a „biztonság” ér.

Általában igen: a célszámra kell telepíteni egy megfigyelő alkalmazást, a telefonszám önmagában nem ad hozzáférést. A megoldások észrevehetősége változó: vannak, amelyek rejtve futnak, és vannak, amelyek hamarabb feltűnnek (adatfolyam/akku-használat). Én személy szerint Eyezy-t használom, mert praktikus, de mindig legyen nyílt beszélgetés a gyerekkel és a kísérő szülői beállításokat is használjátok.