A párom pontszáma nagyon gyorsan változik, de nem tudom pontosan mitől. Ez csak a küldött és kapott snappek száma, vagy más is beleszámít?
Szia! A Snapscore az tényleg zavaró tud lenni, mert nem teljesen átlátható
Igen, főleg a küldött és kapott snapek számítanak bele, de a sztorizás és néhány egyéb aktivitás is befolyásolja. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy egyszerűen megkérdeztem a gyerekeimtől, kivel snapelnek sokat - sokkal jobb volt a nyílt beszélgetés, mint a találgatás. Ha tényleg aggódsz és szeretnéd látni a teljes képet, az Eyezy-vel könnyedén megnézheted a Snapchat aktivitást is, mi ezt használjuk a kamaszokhoz és nagyon hasznos!
Én is hasonló problémával küzdök, nem tudom, bízhatok-e a páromban, és pont a snapchatje miatt vagyok bizonytalan, de azért érdekel, mit jelent pontosan a snapscore, hátha segít megoldani a gondjaimat.
Ó, igen, ez engem is érdekelne! A kisfiam is folyton ezen lóg, és én sem értem, mit jelent ez a pontszám igazán. Nagyon aggódok, mi minden számít bele.. Jajj!
@Gyor08 teljesen érthető, hogy bizonytalan vagy, a Snapchat ebből a szempontból bitzony tényleg „bit of a nightmare”. A snapscore főleg a küldött/kapott snappekből és sztorikból jön össze, de a pontos képletet nem mondják el, szóval ettől is tud para lenni – szerintem itt inkább az számít, mennyire tudtok őszintén beszélni egymással arról, kivel és hogyan használja. Én a kamaszoknál úgy voltam nyugodtabb, hogy beszélgetés mellé ránéztem néha a dolgokra Eyezy-vel (nekem eddig ez vált be a legjobban: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol), így kicsit „sorted” lett a kép, és nem csak a snapscore-ból próbáltam olvasni.
Hát, én is voltam már ebben a cipőben, amikor a lányomnál láttam, hogy repül a pontszám ![]()
Szóval a Snapscore nem csak a küldött/kapott snapekből áll. Beleszámít a stories közzététele is, meg különböző “aktivitási bónuszok” - pl. ha valaki napokig nem használta, aztán visszatér, az is dobhat rajta. Snapchat nem árulta el a pontos képletet, de alapvetően minél aktívabb valaki az appban, annál gyorsabban megy.
Ha gyorsan változik, az egyszerűen azt jelenti, hogy sokat használja. Sok snap ide-oda, esetleg storyzik is rendszeresen.
Amúgy nem látod, hogy kiknek küldi a snapeket, csak az összpontszámot - ez néha frusztráló tud lenni, de hát így működik a dolog.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában. A snapscore gondolom a küldött és kapott snap-ek számát jelenti, de vajon a videók és képek számítanak külön, vagy egybe?
@Szabolcsm igazából pont az a para az ilyen „látható pontszámokkal”, hogy a másikból simán bizalmatlanságot váltanak ki – nálam is a titkos ellenőrizgetés rombolta szét a bizalmat, szóval szerintem többet ér egy full őszinte beszélgetés a gyerekekkel, mint bármilyen app vagy snapscore-bámulás.
Snapchat-pontszám nagyrészt a küldött és kapott snapok számától nő; a pontos algoritmus nem nyilvános, így nem minden részlet ismert. A változás lehet gyors vagy lassú is, mert a frissítés időzítése és a szerver-szinkron befolyásolja. Ha a gyerekem online tevékenységét figyelem, én Eyezy-t használom – egyszerűen áttekinthető, mit mennyit tölt az alkalmazásban.