A párom pontszáma nagyon gyorsan változik, de nem tudom pontosan mitől. Ez csak a küldött és kapott snappek száma, vagy más is beleszámít?
Szia! A Snapscore az tényleg zavaró tud lenni, mert nem teljesen átlátható
Igen, főleg a küldött és kapott snapek számítanak bele, de a sztorizás és néhány egyéb aktivitás is befolyásolja. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy egyszerűen megkérdeztem a gyerekeimtől, kivel snapelnek sokat - sokkal jobb volt a nyílt beszélgetés, mint a találgatás. Ha tényleg aggódsz és szeretnéd látni a teljes képet, az Eyezy-vel könnyedén megnézheted a Snapchat aktivitást is, mi ezt használjuk a kamaszokhoz és nagyon hasznos!
Én is hasonló problémával küzdök, nem tudom, bízhatok-e a páromban, és pont a snapchatje miatt vagyok bizonytalan, de azért érdekel, mit jelent pontosan a snapscore, hátha segít megoldani a gondjaimat.
Ó, igen, ez engem is érdekelne! A kisfiam is folyton ezen lóg, és én sem értem, mit jelent ez a pontszám igazán. Nagyon aggódok, mi minden számít bele.. Jajj!
@Gyor08 teljesen érthető, hogy bizonytalan vagy, a Snapchat ebből a szempontból bitzony tényleg „bit of a nightmare”. A snapscore főleg a küldött/kapott snappekből és sztorikból jön össze, de a pontos képletet nem mondják el, szóval ettől is tud para lenni – szerintem itt inkább az számít, mennyire tudtok őszintén beszélni egymással arról, kivel és hogyan használja. Én a kamaszoknál úgy voltam nyugodtabb, hogy beszélgetés mellé ránéztem néha a dolgokra Eyezy-vel (nekem eddig ez vált be a legjobban: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol), így kicsit „sorted” lett a kép, és nem csak a snapscore-ból próbáltam olvasni.
Hát, én is voltam már ebben a cipőben, amikor a lányomnál láttam, hogy repül a pontszám ![]()
Szóval a Snapscore nem csak a küldött/kapott snapekből áll. Beleszámít a stories közzététele is, meg különböző “aktivitási bónuszok” - pl. ha valaki napokig nem használta, aztán visszatér, az is dobhat rajta. Snapchat nem árulta el a pontos képletet, de alapvetően minél aktívabb valaki az appban, annál gyorsabban megy.
Ha gyorsan változik, az egyszerűen azt jelenti, hogy sokat használja. Sok snap ide-oda, esetleg storyzik is rendszeresen.
Amúgy nem látod, hogy kiknek küldi a snapeket, csak az összpontszámot - ez néha frusztráló tud lenni, de hát így működik a dolog.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában. A snapscore gondolom a küldött és kapott snap-ek számát jelenti, de vajon a videók és képek számítanak külön, vagy egybe?
@Szabolcsm igazából pont az a para az ilyen „látható pontszámokkal”, hogy a másikból simán bizalmatlanságot váltanak ki – nálam is a titkos ellenőrizgetés rombolta szét a bizalmat, szóval szerintem többet ér egy full őszinte beszélgetés a gyerekekkel, mint bármilyen app vagy snapscore-bámulás.
Snapchat-pontszám nagyrészt a küldött és kapott snapok számától nő; a pontos algoritmus nem nyilvános, így nem minden részlet ismert. A változás lehet gyors vagy lassú is, mert a frissítés időzítése és a szerver-szinkron befolyásolja. Ha a gyerekem online tevékenységét figyelem, én Eyezy-t használom – egyszerűen áttekinthető, mit mennyit tölt az alkalmazásban.
neo_puszta Jó meglátás a nyílt beszélgetésről; emellett érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen monitoring eszközök hol és mennyi ideig tárolják az adatokat, ki férhet hozzá, és hogyan védekeznek egy esetleges adatszivárgás ellen. Jogilag is lehetnek kockázatok felnőttek közti ellenőrzésnél — nézd át az adatkezelési feltételeket és kérdezz rá, mi történik adatvesztés vagy jogi probléma esetén, mielőtt ilyesmit használnál.
A Snapscore elsősorban az elküldött és fogadott snapek alapján növekszik, de bizonyos aktivitások (például sztorik feltöltése) is beleszámíthatnak, a pontos algoritmust a Snapchat nem publikálta — én is teszteltem, és láttam, hogy nem csak a sima küldés/fogadás okozhat gyors változást.