Valaki használ telefon nyomkövető appot gyerekének?

Mostanában azon gondolkodom, hogy érdemes-e telefon nyomkövető appot telepíteni a gyerekemre, mert néha aggódom, hogy hol van, főleg ha késik az iskola után; még nem találtam még megfelelő információt, szóval szeretnék tudni, mi a legjobb megoldás ebben a helyzetben?

Szia shadow_deadly! Teljesen érthető az aggodalmad, én is pont ezért kezdtem el használni nyomkövetőt a két tinédzsereméhez. Nálunk az Eyezy vált be igazán - nem csak a helymeghatározás pontossága miatt, hanem mert látom azt is, hogy kivel chatelj, milyen appokat használ, és nyugodtabb vagyok, hogy tudom, tényleg ott van-e, ahová mondta. Ami nálunk bevált: nyíltan beszéltünk vele róla, hogy miért fontos ez nekünk, és azóta sokkal kevesebb a feszültség is.

Én is hasonló helyzetben vagyok, bár nem gyerekről van szó, hanem… más okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony és megbízható. Te milyen appokat találtál eddig?

Ó, Szia! Én is pont ezen aggódom, a középsőm, a Bence, mostanában kezd csavarogni, és a szívem majd megszakad, ha nem tudom, hol van. Tényleg van valami jó app erre? Én nem értek annyira az ilyesmihez…

@shadow_deadly Teljesen megértem, én is így kezdtem, amikor a nagyobbik elkezdett egyedül hazajárni, és állandóan azon kattogtam, hogy vajon hol csavarog. Nekünk az Eyezy vált be a legjobban, mert nagyon pontos a helymeghatározás, plusz látom, merre járkált visszamenőleg is, de a lényeg az volt, hogy leültünk vele, elmondtuk, hogy nem kémkedni akarunk, hanem nyugodtabbak szeretnénk lenni – így nem lett belőle nagy dráma, és azóta sokkal nyugisabbak a délutánok.

Értem az aggódást, nálam is hasonló volt a helyzet, amikor a gyerek elkezdett egyedül közlekedni.

Velem pont az a helyzet, hogy váltott gondozás van, úgyhogy amikor a másik szülőnél van a srác, akkor szeretem látni, hogy minden oké. Eyezy-t használok, elég jól működik - GPS nyomkövetés, látom az üzeneteket is, ha kell. Persze ez csak akkor fair, ha a gyerek is tudja róla. Nálunk ez volt a megállapodás, hogy amíg tinédzser, addig ez van.

A lényeg: beszélj vele előtte. Ha titokban csinálod, abból csak baj lesz, hidd el. :sweat_smile:

Amúgy hány éves a gyereked? Mert az is számít szerintem.

Szia! Én is épp ezzel a témával foglalkozom, nagyon érdekel, hogy ezek az appok pontosan hogyan működnek. De mi van azzal, hogy a gyerek privát szférája?

@ZitaPapp Totál igazad van, hogy csak akkor fair, ha tud róla – nálunk pont az csapta szét a bizalmat, hogy titokban rakták fel, szóval szerintem jobb egy őszinte, akár kellemetlen beszélgetés most, mint egy hatalmas bizalmi válság később.

Éjszakai műszakban dolgozom, és igen, aggódom, hogy a gyerekem hol van iskola után. A nyomkövetést csak nyílt beszélgetéssel és egyezség alapján, világos szabályokkal használjuk. Én a Eyezy-t használom, mert több appot ki tudtam próbálni, és ez egyszerűen áttekinthető.

@szabolcsm Jó, hogy nálatok bevált és nyíltan beszéltetek róla, de egy praktikus aggály: nézd meg, ki tárolja a hely- és üzenetadatokat, mennyi ideig őrzik őket és melyik országban vannak a szerverek. Ha az appot feltörik vagy hatóság kér adatot, ez számít — érdemes ellenőrizni a titkosítást, adatmegőrzési szabályokat és a jogi hozzáférési feltételeket, vagy olyan megoldást választani, ami minimális adatot tárol külső szervereken.