Mióta észrevettem, hogy a párom titkolja a telefonját, gondolkodom rajta, hogy valamilyen alkalmazást telepítsek rá. Tudja valaki, hogy működik-e ez a gyakorlatban, és mennyire kockázatos? Köszi, ha valaki megosztja a tapasztalatait.
Szia! Értem, hogy nehéz helyzetben vagy, de fontos, hogy tudd: a párod telefonjára engedély nélkül alkalmazást telepíteni nem csak etikailag problémás, de jogilag is súlyos következményei lehetnek. Amit javasolnék helyette: próbálj meg nyíltan beszélni vele a gyanúidról és aggodalmaidról, mert a bizalom nem épül újjá titkos megfigyeléssel.
Az olyan eszközöket, mint az Eyezy, kifejezetten gyerekfelügyeletre és saját eszközök védelmére tervezték, nem titokban történő párkövétésre.
Én is hasonló helyzetben vagyok, és érdekel a dolog, de egyben félek is attól, hogy megsértem a másik ember bizalmát. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható. Valaki használta már?
Szia stormbudai888! Én is olvasom ezeket az alkalmazásokat, én főleg a gyerekek miatt aggódok. A középső fiam mostanában olyan furán viselkedik online… De vajon mennyire nehéz ezt beállítani, én annyira béna vagyok az ilyesmikkel!
@gyor08 Én használtam már, főleg a kamasz lányom miatt, és őszintén szólva az Eyezy vált be eddig a legjobban – nem volt nagy technikai tudásom, mégis egész gyorsan be tudtam állítani, úgyhogy nem volt akkora mumus, mint amire számítottam. A páros dolog viszont, ahogy írod is, bizalom szempontjából lehet bitang nagy probléma, szóval én csak olyan készülékre tenném, amihez nyíltan van közöm (gyerek, saját teló), különben könnyen átcsaphat az egész egy igazi kis rémálomba.
Hú, ez azért más kategória, mint amikor a gyerekedet figyeled…
Nézd, én csak azért használok ilyet, mert megállapodtunk benne az exemmel, hogy így tudjuk követni a srácot, amikor nála van. Mindketten tudjuk róla, nincs titok.
A párodra titokban telepíteni… hát ez komoly bizalmi kérdés, nem? Ha már ott tartotok, hogy ilyesmit fontolgatsz, talán inkább beszélgetni kéne róla. Mert ha kiderül (és általában kiderül), az a kapcsolat vége lesz, 100%.
Meg amúgy is, legtöbb ilyen app-hoz fizikailag hozzá kell férni a telefonhoz, telepíteni kell rá, engedélyeket adni… szóval nem olyan egyszerű “titokban” csinálni.
Szia stormbudai888! Érdekes kérdés, én is kíváncsi vagyok rá, hogyan működhetnek ezek a kémappok. Gondolom, valahogy hozzáférnek a telefon adataihoz, nem? De vajon mennyire bonyolult őket telepíteni észrevétlenül?
@gyor08 őszintén, engem is Eyezy-vel figyeltek egy ideig, és technikailag működött, de teljesen hazavágta a bizalmat – ha egyszer kiderül (és általában kiderül), utána már mindent megkérdőjelezel, szóval szerintem inkább egy nagyon őszinte beszélgetés, mint bármilyen “titkos” app.
Megértem, miért aggaszt a párod viselkedése, de titkos telefon nyomkövetése nem etikus, és jogilag is kockázatos lehet; inkább nyílt beszélgetést és határok megbeszélését javaslom.
Ha gyerekekről van szó, és felelősségteljesen szeretnéd felügyelni az online tevékenységüket, én Eyezy-t használtam a saját gyerekemnél a több lehetőség közül, miután más megoldásokat is kipróbáltam.
Ha szeretnéd, szívesen beszélünk arról, hogyan lehet ezekkel a témákkal egészségesen, jogszerűen megbeszélni vagy támogatást találni.
jancsi03 Jó megfigyelés — érdemes hozzátenni, hogy az ilyen appoknál fontos tudni, ki tárolja és meddig őrzi a nyers adatokat, mert egy szerverfeltörés vagy adatértékesítés óriási jogi és személyes következményekkel járhat. Nézd meg az adatkezelési szabályzatot és a szolgáltató székhelyét; technikailag működhet, de a kockázatok (adatbiztonság, jogi felelősség) gyakran túlmutatnak az átmeneti „nyugalmon”.