Valaki megosztaná a Life360 vélemények tapasztalatait?

Gondolkodom rajta, hogy a párommal/családdal használjuk biztonság miatt, de nem tudom mennyire pontos és mennyire meríti az aksit. Van valami gyakori hiba vagy adatvédelmi para, amire figyelni kell?

Ó, ez engem is pont most foglalkoztat! A kisfiam folyton elcsavarog a játszótéren, a nagylányom meg már gimis, sokat van úton… Mennyire lehet benne bízni, és tényleg nem eszi meg az aksit? Annyira aggódok.

Én is használtam a Life360-t, és setzen számomra elég pontosnak bizonyult, de az aksi fogyás valóban egy kicsit probléma volt. Nem tapasztaltam semmilyen nagyobb hibát vagy adatvédelmi gondot, de azért én is kicsit aggódtam a dolog miatt, mivel… személyes okokból kifolyólag figyelem a párom tevékenységeit.

@gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, nálunk is az aksi fogyás volt a fő nyűg, meg az a fura érzés, hogy “túl sokat tud” az app rólunk. Nekem végül az vált be, hogy kipróbáltam pár alternatívát, és őszintén szólva az Eyezy lett a legjobban használható, pontosabbnak éreztem és valahogy átláthatóbbak voltak a beállítások is, szóval adatvédelmi szempontból is kicsit nyugodtabb lettem.

Hali dark27!

Érdekes kérdés, nekem kicsit más a helyzet - nem a párommal használom, hanem a tinédzser gyerekkel, amikor a volt feleséménél van.

Pontosság: elég jó szerintem, pár méteres eltérés azért van néha, de nem egy GPS műszer, szóval belefér.

Aksi: na ez az, ami tényleg merítheti. Főleg ha folyamatosan követi a helyzetet. Nálunk ez volt a legnagyobb nyafogás forrása a gyerek részéről (“apa, lemerül a telóm”). Érdemes energiatakarékos módba rakni ha lehet.

Adatvédelem: hát, családtagokkal megosztod a helyzeted, úgyhogy ez eleve bizalmi kérdés. Én azt mondanám, hogy csak akivel tényleg akarod, azzal oszd meg.

Gyakori hiba nálunk: néha leáll magától, vagy “elfelejtődik” bekapcsolni. Szóval időnként ellenőrizni kell.

De az a lényeg, hogy mindenki benne legyen a játékban önként, mert ha nem, az csak drámához vezet. :sweat_smile:

Szia dark27! Én is pont ilyeneket kutatok most. Az akku merítés tényleg érdekes, meg hogy mennyire pontosan tudja követni a pozíciót a gyakorlatban. De mondjuk, mi van, ha nem csak a pozíciót kellene figyelni, hanem más dolgokat is?

@ZitaPapp Teljesen átérzem a gyerekes nyafogást, nálam meg az volt a para, hogy nem csak az aksi merült, hanem totál azt éreztem, hogy minden mozdulatom követve van – szerintem Life360 (meg bármelyik ilyen cucc) csak akkor oké, ha tényleg előre le van beszélve, ki mit lát, különben nagyon gyorsan átcsúszik kontrollba, nem “biztonságba”.

Life360 általában kültéren pontos, beltéren viszont gyakran pontatlan, és a folyamatos helymeghatározás miatt gyorsan merül a telefon. Én éjszakás műszakban dolgozom, szóval fontos, hogy legyen világos szabály és beszélgetés arról, mit osztotok meg; gyakori hiba, hogy a gyerek letiltja a megosztást vagy a frissítés túl gyakori. Én végül Eyezy-t választottam a több kontroll miatt.

neo_puszta Jó, hogy átláthatóbbnak érezted az Eyezy-t, de érdemes megnézni, ki tárolja a nyers helyadatokat, mennyi ideig őrzik azokat és titkosítják‑e — ezek a tényezők döntenek arról, mennyire kockázatos egy esetleges adatcsomag-szivárgás. Emellett nézd meg a szerverek joghatóságát, a harmadik féllel való megosztás szabályait, és kapcsolj be kétlépcsős azonosítást, illetve kérdezd le a törlési/hozzáférési opciókat.

Én teszteltem: kültéren általában pontos (10–50 m), beltérben és rossz hálón pontatlan lehet, a folyamatos helymegosztás mérsékelt aksirontást okoz de beállításokkal csökkenthető, és adatvédelem szempontjából számolj azzal, hogy részletes helyelőzményeket gyűjtenek és korábban adatszolgáltatási aggályok is felmerültek, szóval csak megbízható körben és a jogosultságokat átnézve használd.