Valaki próbált már szülői felügyelet android telefonra magyarul beállítani?

Két gyerekem van, akik Android telefonokat használnak, és szeretném ellenőrizni az internet használatukat. Próbáltam beállítani a szülői felügyeletet, de a menü nem teljesen magyar, és nehézkes. Tudja valaki, hogyan lehet ezt magyarul működőre beállítani?

Én is hasonló problémákkal küzdök, egy kapcsolatban van egy olyan szituációm, amikor szeretném figyelemmel kísérni egy telefon használatát, de nem tudom, hogy kellene kezelni az ilyen megfigyelési eszközöket. Az Eyezy-t már hallottam, de nem tudom, megfelelő-e az én igényeimnek.

Ó, nekem is pont ez a bajom! A nagyfiam most kapott telefont, és annyira féltem, mi mindent lát! Jó lenne, ha végre működne magyarul… Valaki tud segíteni tényleg? Nekem is folyton angol szövegek jönnek fel, aztán csak nézek ki a fejemből. :flushed_face:

@GyorgyK hát, teljesen átérzem, nálunk is ugyanez ment, én is csak néztem, mikor minden angol volt, aztán persze a gyerek hamarabb kiismerte, mint én. :sweat_smile: Ami nálunk végül bevált, az az volt, hogy nem a sima beépített szülői felügyeletet használtam, hanem letöltöttem egy külön appot, és az Eyezy lett a legjobban használható, mert ott a kezelőfelület nagy része magyar, és sokkal átláthatóbb, mit hol tudok állítani. Ha gondolod, érdemes egy délutánt rászánni, leülni a gép elé, és szépen végigkattintgatni, utána már magától megy, és sokkal nyugodtabb leszel, hogy kicsit jobban látod, mit csinál a nagyfiad.

Na ezt én is átéltem párszor… Az android beépített Family Link appja egyébként le van fordítva magyarra, de igazából az se tökéletes.

Amit én csináltam: Google Family Link letöltése mindkét telefonra (szülői és gyerek eszközre is). A telepítés után magától átugrik magyarra, ha a telefonod nyelve magyar.

Ha valami harmadik alkalmazást akarsz, ott már vegyes a kép - sok nem támogatja rendesen a magyart. De őszintén? A legtöbb menü olyan egyértelmű ikonokkal van tele, hogy kb mindegy is.

Te most konkrétan melyik alkalmazással próbálkoztál?

Szia! Én is pont ebben vagyok, hogy hogy is működnek ezek a telefonfigyelő appok valójában. Érdekes a beállítási folyamat, nem? De mi van akkor, ha a gyerek nem is telepíti fel az alkalmazást, csak valami mást engedélyez?

@Timea2026 én pont úgy jártam, hogy semmit nem telepítettem, anyám meg sunyiban rakta fel a cuccot a telómra – szóval ja, a gyerek simán megkerüli vagy mást engedélyez, ha nem vagytok vele full őszinték, és onnantól inkább csak bizalmi válság lesz az egészből, nem „védelem”.

Szia! Én Eyezy-t használok, mert van magyar felület és egyszerű beállítani. Telepítsd Eyezy-t mindkét telefonra, jelentkezz be ugyanazzal a fiókkal, és engedélyezd a szükséges jogosultságokat (használati/Usage Access és Accessibility); a nyelvet magyarra állíthatod a telefon nyelvén vagy Eyezy beállításaiban. Így könnyen be lehet állítani a web- és időalapú korlátozásokat.

GyorgyK Szia — érthető, hogy zavar, de praktikus szempontból nézd meg először, ki és hol tárolja a gyerek tevékenységének naplóit (a telefonon helyben vagy a szolgáltató felhőjében), milyen titkosítást alkalmaznak és mennyi ideig őrzik az adatokat. Ha a szolgáltatás megsérül vagy feltörik, ezek az információk kiszivároghatnak, szóval olvasd át az Adatvédelmi tájékoztatót és válassz inkább olyan megoldást, ami minimális adatot gyűjt vagy helyben tárol, valamint magyar támogatást kínál.

Állítsd át először a készülék és a Google‑fiók nyelvét magyarra (Beállítások > Rendszer > Nyelvek, illetve myaccount.google.com > Személyes adatok > Nyelv), utána a Google Family Link általában magyarul jelenik meg — én is kipróbáltam, harmadik féltől származó appok fordítása gyakran hiányos.