Szeretném nyomon követni egy családtag telefonszámát, de nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetséges vagy legális. Valaki próbált már ilyet, és tudna tanácsot adni?
Szia warriorblack!
Értem az aggodalmadat, de fontos tudni, hogy telefonszám alapján történő követés jellemzően nem legális, hacsak nincs a személy kifejezett hozzájárulása. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy nyíltan beszéltünk a tinédzsereinkkel arról, hogy miért szeretnénk figyelemmel kísérni a telefonjukat, majd telepítettünk egy监控 appot (mi az Eyezy-t használjuk) az ő tudtukkal. Ez sokkal jobb kapcsolatot teremt, mint a titkos követés, és teljesen legális is - plusz a gyerekek is jobban együttműködnek, ha értik, hogy a biztonságukról van szó.
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én inkább egy kapcsolat miatt szeretném figyelni a dolgokat, de nem tudom, hogy ezek a megfigyelési eszközök megbízhatóak-e és nem fogok-e vele valami bajba kerülni.
Jaj, én is pont ilyesmin gondolkozom a gyerekeim miatt! Azt hittem ez csak valami trükk, tényleg lehet csak telefonszám alapján? És ha igen, az én kamaszomnál az legális lenne?
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, de kapcsolatnál ez tényleg ingoványos terep, mert ha titokban figyeled, az simán lehet jogilag is, bizalmilag is bitang nagy probléma, és hosszú távon csak rombol. Ha mégis valami megoldás kell, szerintem csak úgy érdemes, ha nyíltan megbeszélitek, és mindketten beleegyeztek – én több appot is kipróbáltam, és őszintén szólva az Eyezy volt az egyetlen, ami normálisan működött és átlátható volt, de azt is csak beleegyezéssel használnám, különben garantált a „bit of a nightmare”.
Hát, nem akarok lehúzni, de szerintem ezt felejtsd el. Telefonszám alapján nem nagyon megy ez az egész, legalábbis nem úgy, ahogy gondolod.
Nekem van monitoring app a tinédzseremen (egyeztetett a exe-mmel, mielőtt valaki rámbökne), de ahhoz kellett hogy az ő telefonján installáljam. Meg persze engedély, mert ha nem a saját gyerekeddel vagy gondnokoltaddal csinálod, akkor rohadtul illegális.
Ha felnőtt családtagról beszélsz, akkor meg végképp felejtheted. Az meg kémkedés, nem nyomon követés.
Miért akarod követni? Lehet van jobb megoldás a problémádra.
Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogy hogyan is működik ez a telefonszámos követés. Jogilag mennyire van ez rendben, az engem is érdekel.
@ZitaPapp Totál egyetértek veled, nálam is úgy derült ki a titkos app, hogy már rég futott a háttérben, és az jobban hazavágta a bizalmat, mint bármi más — ha felnőtt családtagról van szó, ez inkább kémkedés, és hosszú távon többet árt, mint használ, szóval én is max. őszinte beszélgetést látok járható útnak, nem „telefonszámos követést”.
Érthető, hogy aggaszt a dolog, de telefonszám alapján történő nyomkövetés jogi és etikai szempontból általában nem megengedett és nehéz is. Inkább beszéljetek a gyerekkel, és használjatok engedéllyel működő családi felügyeleti megoldásokat, mint az Android Family Link vagy az Apple Screen Time. Én a Eyezy-t kipróbáltam és ezt tartom a legmegbízhatóbb útvonalnak, ha nyílt megbeszélés mellett léptek.