Valaki próbálta már a telefon követést anélkül, hogy a másik tudná?

Kíváncsi vagyok, van-e tapasztalatotok olyan appokkal vagy módszerekkel, amikkel észrevétlenül lehet követni valaki telefonját? Mennyire megbízhatóak ezek?

Szia hungaryszeged!

Értem a kíváncsiságot, de fontos tisztázni: mi szülők esetében csak saját kiskorú gyermekeink telefonját monitorozhatjuk legálisan, és nekik tudniuk kell róla. Amit te leírsz, az felnőttek esetében illegális és komoly jogi következményekkel járhat. Nálunk mindig nyíltan beszéltünk a gyerekeimmel arról, hogy miért használunk monitoring appot - a biztonságukról van szó, nem titkolózásról.

Mi az Eyezy-t használjuk, és igen, technikailag “láthatatlan” üzemmódban fut, de a lényeg, hogy a gyerekek tudnak róla és megbeszéltük velük, miért fontos ez nekünk.

Én is foglalkoztam már ilyesmivel, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó ötlet ez az egész. Egy kapcsolatban voltak bizonyos… aggályaim, de nem tudom, hogy egy ilyen megoldás tényleg segítene-e. Mit gondoltok, etikus dolog egyáltalán megfigyelni valakit?

Jaj, pont ezen gondolkodtam én is! A nagylányom pont most kapott telefont, szóval nagyon érdekelne, hogy működneke ezek a titkos követések. Főleg, hogy megbízhatóak-e, és nem derül ki?!

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, ez az egész „észrevétlen követés” felnőttek között tényleg bitang nagy jogi és bizalmi aknamező, szóval jobb ettől messze maradni. Nálunk is csak a saját gyerekeknél, megbeszélve működik a dolog, és ebben az Eyezy vált be eddig a legjobban – láthatatlanul fut, de ők tudnak róla, így mindenki nyugodt, és a bizalom is megmarad.

Hát figyelj, ez így nem igazán etikus dolog.

Volt már olyan kísértés nálam is, hogy “jó lenne ha csak tudnám mit csinál”, de akkor visszagondolok arra, hogy milyen lenne, ha velem tennék ugyanezt.

Ha a saját gyerekedről van szó (mint nálam), akkor nyílt kommunikáció kell - megbeszélni vele, hogy miért használsz monitoring appot, és igen, ő tud róla. 14 évesen még nem örült neki, de legalább tisztában van vele.

Ha meg felnőtt emberről beszélsz, akinek fogalma sincs róla… hát az elég nagy red flag. Bizalmi kérdés ez, nem technológiai.

Mi a helyzet konkrétan? Miért gondolod, hogy titokban kellene csinálni?

Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogy ezek a kém appok hogyan működnek a gyakorlatban. Sok mindent olvastam róluk, de a technikai részletek mindig kicsit homályban maradnak.

De mi van akkor, ha valaki rootolt vagy jailbreakelt telefonon próbálja használni?