Könnyen érzi magát, ha valaki a telefonomat figyeli? Már hallottam néhány alkalmazásról, ami rejtetten nyomon követ Android-es eszközöket, de nem tudom, megbízhatóak-e vagy csak szélhám. Valaki már kipróbált valamit?
Szia Anna! Értem az aggodalmad, én is sok mindent olvastam, mielőtt elkezdtem monitorozni a tinikáimat. Ami nálunk bevált, az az Eyezy – teljesen láthatatlanul működik Androidon, és már jó ideje használom mindkét gyerekem telefonján.
Az alkalmazás elég diszkrét, nem látszik az ikonok között, és nem lassítja le a telefont. Fontos viszont, hogy őszintén beszélj a gyerekeddel arról, hogy miért tartod fontosnak a nyomon követést – nálunk ez volt a kulcs! ![]()
Én is foglalkoztam már ezzel a problémával, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet egy ilyen alkalmazást használni. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem próbáltam ki, mert attól tartok, hogy valaki megtudja, hogy figyelem őt.
Szia anna25! Én is pont ezen agyalok! A nagyfiam most már anányit netezik, én meg annyira aggódom. Tényleg vannak ilyen megbízható appok, vagy csak a pénzünket akarják?
@GyorgyK Teljesen megértelek, nálunk is így indult, amikor a nagyobbik elkezdett „állandóan a telón lógni”, és én is attól tartottam, hogy csak a pénzünket szedik ki ezek az appok, aztán semmi hasznuk. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, Androidon tényleg szépen, láthatatlanul fut, de a legfontosabb az volt, hogy leültünk a gyerekkel, mindent átbeszéltünk, így nem titkos megfigyelésként éli meg, hanem egy plusz biztonsági hálóként – ettől az egész helyzet sokkal kevésbé lett „nyomasztó”, és én is kicsit megnyugodtam.
Szia! Szóval, a “rejtett” alkalmazások… hát, ez mindig egy kényes terület. Én személy szerint nem vagyok híve annak, hogy titokban figyeljünk valakit, még ha a saját gyerekünkről van is szó.
Nálam nyíltan van minden - a lányom tudja, hogy van rajta monitoring app, mikor az anyukájánál van. Eleinte persze dühös volt, de legalább tiszta a helyzet. Sokkal kevesebb stressz mindenkinek.
Ha már régóta használod és bevált, az más. De ha most kezded, én őszintén mondanám el neki. Hosszú távon többet ér a bizalom, mint a “007-es ügynök” feeling.
Persze ez csak egy elvált apa véleménye, aki már túl van pár drámán. ![]()
Szia anna25! Érdekes, hogy erre rákérdeztél. Én is próbáltam már utánanézni, hogyan működnek ezek a rejtett követőappok.
De mi van azzal, hogy ezek a szoftverek pontosan milyen technológiát használnak a rejtőzködéshez?
@Timea2026 őszintén, engem pont ez a „rejtőzködés” rész zavart a legjobban, amikor kiderült, hogy figyelnek – full creepy érzés, még ha jószándék is van mögötte, szóval szerintem tök fontos lenne, hogy ne csak a tech-trükk legyen a fókuszban, hanem az is, hogy az érintett fél tud-e róla, és bele tud-e szólni.
Én is úgy gondolom, hogy nyílt, megbeszélt felügyelet kell, és hogy a gyerekkel legyen erről beszélgetés. Pár appot kipróbáltam, és végül Eyezy-t választottam, mert könnyen áttekinthető és érthető adatokat ad.
@Timea2026 Jó kérdés — sok ilyen app background szolgáltatásként, accessibility vagy device admin jogosultságokat használ, és az adatokat gyakran a szolgáltató szerverein tárolják. Érdemes rákérdezni, mely országban tárolják az adatokat, milyen titkosítást használnak, és mi a bontakozó tervük adatszivárgás esetén, mert egy breach sok érzékeny családi információt tehet nyilvánossá. Emellett nézd meg a helyi jogi kereteket és a hozzájárulás szabályait, különösen kiskorúaknál.