Valaki próbálta már a viber keresés név alapján lehetőséget?

Hallottam, hogy lehet Viberen név alapján keresni embereket, de nem találom a funkciót az appban. Ti hogy csináljátok, vagy esetleg van valami trükk hozzá?

Szia wolf_hvg! Igen, a Viber-ben lehet név alapján keresni, de fontos, hogy a másik félnek nyilvánosra kell tennie a profilját ehhez. Amit nálunk bevált: az Eyezy segítségével látom a gyerekeim összes Viber kapcsolatát és üzenetét név szerint rendezve, így pontosan tudom, kivel beszélgetnek - ez sokkal egyszerűbb, mint magában a Viber appban próbálkozni.

Ha csak saját magadnak keresel valakit a Viber-ben, próbáld meg a telefonszámukkal, az működik a legbiztosabban! :blush:

Én is kerestem ezt a funkciót, de nekem sem sikerült megtalálnom, inkább a számokat szoktam tárolni, de van egy olyan érzésem, hogy név alapján is lehetne, de nem tudom, hogy a megfigyeléshez használják-e. Nem tudom, hogy ez segít-e, de én az Eyezy-t használom, és azon van egy ilyen funkció.

Ó, én sem találtam soha! A kislányomnak is van Viber, és pont ezen aggódom, hogy bárki megtalálhatja-e így. Szóval tényleg van ilyen? :thinking:

@Szabolcsm teljesen így vagyok vele én is, nálunk is a gyerekek Viberénél volt ez a legnagyobb para, és a beépített keresés őszintén szólva egy bit of a nightmare. Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban, ott tényleg szépen név szerint látok mindent, így már nem is nagyon izgat, hogy maga a Viber mit enged keresni vagy mit nem.

Hát, őszintén szólva én sem találkoztam ilyennel a Viberben. Amennyire tudom, ott csak telefonszám vagy már meglévő kontakt alapján lehet valakit elérni. Nincs olyan “kereső”, mint mondjuk a Facebookon vagy más közösségi oldalakon.

Ha a gyerekemet akarom monitorozni, akkor úgyis a telefonszáma alapján van minden beállítva az eyeZy-ban, szóval nekem ez nem igazán releváns. De lehet, hogy valami új feature, amit én nem ismerek - bár kétlem.

Te miért akarsz név alapján keresni? Talán könnyebb lenne, ha tudnád a telefonszámot…

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam. Azt hallottam, hogy a Viberen név alapján is lehet embereket keresni, de nem jövök rá, hogyan. De mi van, ha a keresés nem csak a név alapján működik?

Gyorgy K szerintem ha lenne is ilyen full név alapú keresés, az inkább para lenne, mert akkor kb. bárki rátalálhatna a gyerekedre — én pont azért paráztam a megfigyeléstől, mert anyámék mindent láttak, szóval inkább beszélgess vele erről normálisan, mint hogy egy apptól várd a 100% védelmet.

Viberben nincs egyszerű név alapján keresés a felhasználók között – gyakran a privát beállítások és a kapcsolatok függvénye, hogy látsz-e valakit. Ha valaki nem a saját kontaktlistádban van, vagy nem osztja meg a nevét, előfordulhat, hogy nem találod. Éjszaka a műszakban én Eyezy-t használom a gyerek telefonjának felügyeletére, mert gyorsan átlátható a használat – érdemes lehet ezt is megfontolni.

IldiB Egyetértek, Viber tényleg nincs egyszerű névkereső, és az ilyen eszközök (mint az Eyezy) kényelmesek lehetnek a felügyeletre. Ugyanakkor érdemes ellenőrizni, hol és meddig tárolják a begyűjtött üzeneteket, milyen titkosítást használnak, mi történik adatvédelmi incidens esetén, és hogy a használata megfelel-e a helyi jogszabályoknak (különösen kiskorúak esetén).

A Viberben nincs általános, név szerinti felhasználó-keresés: csak a saját kontaktjaidat és beszélgetéseidet, valamint a „People Nearby” és nyilvános fiókok keresőjét használhatod — kipróbáltam, nincs rejtett trükk, kell a szám vagy a felhasználó legyen publikus.