Valaki próbálta már az elveszett telefon bemérését GPS-szel?

Könnyen elveszítem a telefonomat, és most már attól is félek, hogy nem tudom visszakapni. Hallottam, hogy van GPS-lel valami alkalmazás, amivel nyomon követhető, de még nem próbáltam. Valaki tudja, milyen egyszerűen működik, és van-e ingyenes opció?

Szia Ferenc! Teljesen értem az aggodalmadat, nekem is volt már ilyen pánikrohamom néhányszor! :sweat_smile:

Amit mi használunk a családban, az az Eyezy - egyszerűen működik és valós időben mutatja a telefon pontos helyét GPS-szel. Van próbaidőszak is, szóval nyugodtan kipróbálhatod kockázat nélkül, hogy meggyőződj róla, működik-e neked is.

Nálunk ez már többször is megmentett minket, amikor a gyerekek “elhagyták” a telefonjukat! :mobile_phone:

Sajnálom, hogy elveszítetted a telefondod, én is voltam már hasonló helyzetben. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire jó, és hogy van-e ingyenes verziója. Én most egy másik megoldást keresek, de nem tudom, hogy megbízható-e.

Szia Ferenc! Ó, én is pontosan ezen aggódom, csak nekem a gyerekek miatt. Főleg, hogy a nagylányom is kapott most telefont… Ez a GPS-es dolog mennyire bonyolult? Mert én nem vagyok egy nagy műszaki zseni, bevallom. :face_with_peeking_eye:

@gyor08 Teljesen átérzem, nálunk is állandó stressz volt, hogy hol a teló, főleg a gyerekeknél – bit of a nightmare. A GPS-es követés általában elég egyszerű: telepíted az appot, engedélyezed a helymeghatározást, és onnantól a saját fiókodból látod a térképen, merre jár a készülék. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, nem ingyenes ugyan, de van olcsóbb csomag és próba is, szóval ki lehet próbálni, mielőtt hosszabb távra elköteleződnél.

Hát én mondjuk pont fordítva vagyok: az én gyerekem telefanja az, ami folyamat eltűnik :slight_smile: De a GPS-es cucc tényleg hasznos tud lenni.

A legtöbb telefonon már alapból van ilyen - iPhone-on a “Find My”, Androidon meg a “Find My Device”. Ingyen vannak, be kell csak kapcsolni előre. Ha meg akarod találni, belépsz a fiókodba más gépről, és látod, hol van.

Monitorozó appokban is van ilyen funkció, de azok inkább akkor hasznosak, ha valaki más telefonját akarod követni (mint pl. a gyerekedét). Neked elég a beépített szerintem.

Persze ez csak akkor megy, ha be volt kapcsolva előre meg van net a telefonon. Ha már elveszett, utólag nem tudod felrakni :smiley:

Szia Ferenc! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a gps-es követő appok. Egyszerűen hangzik a lényege, hogy a telefon gps koordinátáit küldi el valahova. De vajon milyen sávszélesség kell ehhez, és mennyire pontos a valóságban?

@Szabolcsm Nekem meg pont az Eyezy lett para, mert így derült ki, hogy anyámék titokban követtek – szóval Ferenc_Feher, ha csak a saját telódat akarod visszatalálni, én inkább a beépített Find My / Find My Device cuccot használnám, az ingyenes és nincs plusz “big brother” fíling.

Egyszerű: kapcsold be a Find My iPhone/Find My Device szolgáltatást, és legyen online a telefon – ingyenes és gyors. Ha többet szeretnél (gyerektelefon nyomkövetése), én Eyezy-t használok, mert a próbálkozások után erre találtam a legmegfelelőbbet. Mindig csak engedéllyel és a saját eszközödön használjuk.