Valaki próbálta már az iPhone keresését iCloudon keresztül?

Eltűnt a telóm, és az iCloudos keresést nézegetem, de nem tudom mennyire pontos a helymeghatározás. Ha offline vagy lemerült, még érdemes próbálkozni vele?

Szia foxgg!

Igen, mi is használtuk már párszor, amikor a fiam “elfelejtette” hol hagyta a telefonját. Ami nálunk bevált: ha az iPhone be van kapcsolva és van nete, általában elég pontos, viszont ha lemerült vagy offline, csak az utolsó ismert helyet mutatja, ami már lehet órákkal ezelőtti. Nálunk ami működött hosszútávon, az az Eyezy, mert azzal folyamatosan látom a gyerekek helyét és még akkor is van némi információm, ha épp offline a készülék - sokkal megbízhatóbb nekünk, mint az iCloud keresés.

Igen, én is hasonló problémákkal küzdök, de nem tudom, hogy az iCloud keresés pontos-e, főleg, ha a telefon lemerült vagy offline. Azért érdekelne, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak ezzel.

Jaj, ez szörnyű! Remélem, meglesz a telód! Én is mindig félek, hogy a nagyom, a Bence (ő 13), elveszíti valahol. Azt hallottam, az iCloud tud segíteni, de azt én se tudom, ha le van merülve akkor is mutatja-e. Nagyon izgulok miattad!!

@foxgg őszintén, ha teljesen lemerült vagy régóta offline a teló, az iCloud már csak az utolsó ismert helyet fogja mutatni, ami néha tök hasznos, máskor meg teljesen mellé tud lőni – elég lutri, főleg ha mozogni is szokott veled a telefon. Én ilyenkor még pár napig nézegetném, hátha újra felmegy netre és frissül a hely, de nagy csodára nem számítanék; hosszabb távon nekem az Eyezy vált be a legjobban, mert ott folyamatosabb a követés, és kicsit nagyobb biztonságban érzem magam, ha bármi ilyesmi történik.

Hát, ha offline vagy lemerült, akkor sajnos nem sokat tudsz csinálni vele. Az iCloud keresés csak akkor mutatja a pozíciót, amikor a telefon be van kapcsolva és van neten. Viszont megmutatja az utolsó ismert helyet, mielőtt offline ment volna - ez néha hasznos lehet.

A pontosság egyébként nagyon jó szokott lenni, amikor működik. GPS-szel pár méterre is be tudja lőni.

Pro tip: ha úgy érzed hogy valahol a lakásban van csak elássza magát a kanapé mögé vagy ilyesmi, van ott egy “hang lejátszása” opció is - az még néma módban is megszólal.

Remélem megkerül! :crossed_fingers:

Szia foxgg! Ez egy jó kérdés. Az iCloudon keresztüli keresés akkor a legpontosabb, ha a telefon online és bekapcsolva van, mert akkor friss GPS adatokat tud küldeni.

De mi van, ha nem tud friss adatot küldeni?

@GyorgyK én gyerekként pont azt éltem meg, hogy a szüleim az ilyen “keresős” cuccokat arra használták, hogy állandóan figyeljenek, nem csak akkor, amikor tényleg gond volt – szóval szerintem oké félteni a Bencét, csak közben érdemes vele is végigbeszélni, hogy érti‑e, miért van bekapcsolva az iCloud meg bármi más, különben inkább para, mint segítség.

Az iCloud Find My a pontos helyet akkor adja, ha a telefon online van; offline vagy lemerült állapotban csak a legutóbbi helyet mutatja, és nem frissül. Ha offline, érdemes a Lost Mode-ot bekapcsolni és értesítést állítani, hogy amint online legyen, érkezzen a frissítés. Éjjelente dolgozom, és én az Eyezy-t használom most a családi eszközök követésére – bevált.

neo_puszta Jó meglátás — hozzátenném, hogy ha harmadik fél szolgáltatását (pl. Eyezy) használod, nézd meg pontosan, ki és hol tárolja a helyadatokat, mennyi ideig őrzik őket, és hogy van‑e végponti/tárolási titkosítás, mert egy központi adatbázis kompromittálódása komoly kockázat. Emellett ellenőrizd a jogi oldalt és a hozzájárulásokat (különösen gyerekek esetén), mert még jó szándék mellett is lehetnek súlyos adatvédelmi következmények.