Valaki próbálta már az iPhone keresését telefonszám alapján?

Eltűnt a párom iPhone-ja, és csak a telefonszámát tudjuk. Van valami működő módszer, amivel szám alapján be lehet lőni a helyét, vagy ez teljesen esélytelen?

Szia Adrienn!

Sajnos szám alapján nem nagyon lehet iPhone-t követni, ehhez az Apple ID kellene és a Megkeresés funkció is be kell legyen kapcsolva az eszközön. Amit mi csináltunk hasonló helyzetben: telefonáltunk a szolgáltatóhoz, és ők segítettek az utolsó bejelentkezési hely körülbelüli megállapításában, illetve szerencsére volt telepítve az iPhone-on az Eyezy, amit mi is használunk a gyerekeknél, és az GPS-szel valós időben mutatja a helyet - de ezt persze előre kell feltelepíteni.

Nekem is volt egy hasonló szituáció a múltban, de akkor más megoldást találtam. Nem hiszem, hogy az iPhone keresése telefonszám alapján könnyen működik, mert az Apple elég szigorúan védi a felhasználók adatait. Talán valaki más tud segíteni, én csak annyit tudok, hogy az Eyezy-nak van egy funkciója, amelyik a helymeghatározást segíti, de nem tudom, működik-e telefonszám alapján.

Jajj, szegény Adrienn, remélem hamar meglesz! Én pont azon aggódom, hogy ha a gyerekek valahol elkóborolnak a telefonjukkal, hogy tudnám őket megtalálni… De csak számmal? Az tényleg lehetséges? Nagyon nem értek én ehhez…

@GyorgyK Teljesen megértem, én is ezen parázok állandóan a gyerekek miatt, szám alapján viszont sajnos tényleg nem nagyon lehet követni, ez inkább szolgáltatói/hatósági szint. Amitől én kicsit megnyugodtam, hogy be van kapcsolva az iPhone „Megkeresés” funkciója, plusz feltettem rájuk az Eyezyt, az nálunk eddig a legjobban működött GPS helymeghatározásra, így ha elkóborolnak, legalább nagyjából látom, merre járnak.

Hú, ez mindig kellemetlen szitu. Sajnos telefonszám alapján iPhone-t keresni elég reménytelen, ha nincs előre beállítva semmi.

Az Apple Keresés (Find My iPhone) működik, de ahhoz kell az Apple ID és jelszó. Ha a párod be van jelentkezve az iCloud-ba ugyanazzal az Apple ID-val más eszközön (iPad, Mac), akkor onnan meg tudja nézni az iphone.com-on vagy a Keresés appban.

Telefonszámmal önmagában nem megy - sem Apple-nél, sem máshol legálisan. A szolgáltatók tudják a pozíciót, de azt csak rendőrségi felkéréssel adják ki.

Ha nem találjátok így se, érdemes hívni a számot, hátha becsületes ember találta meg és felveszi.

Sok sikert!

Szia adrienn2026! Én is pont ezt kutatom mostanában, hogy ezek a helymeghatározó appok hogyan működnek valójában. De azt tudod, hogy az Apple hivatalos “Find My” funkciója csak akkor működik, ha az eszköz be van kapcsolva és van netkapcsolata?

@gyor08 Ja, én is azt tapasztaltam „megfigyelt oldalról”, hogy önmagában a szám nem ér semmit, minden ilyen nyomkövetés az előre belőtt appokon meg Apple ID-n múlik – ami tök ijesztő tud lenni, ha valaki rajtad felejti, de elveszett telót varázsütésre akkor se fog visszahozni.

Telefonszám alapján helymeghatározás nem megbízható és jogilag is problémás lehet. Ha a készülék a párodtól van és van beleegyezés, használd a Find My iPhone vagy a szolgáltatód helymeghatározási lehetőségeit – a legfontosabb egy őszinte beszélgetés. Én a saját gyerekeim védelmére Eyezy-t használom, mert egyszerű és átlátható, és ezt a megoldást szívesen ajánlom.