A gyerek iPhone-ján szeretném bekapcsolni az érzékeny tartalom szűrését, de nem tudom mennyire működik jól. Mennyire szűri ki a képeket/videókat, és be lehet állítani, hogy csak figyelmeztessen?
Szia! Nálunk ez a beépített Apple funkció vegyes eredményeket hozott - néha túl szigorú volt ártatlan dolgoknál, máskor meg nem kapott el mindent.
Amit mi csináltunk, az az Eyezy használata volt, mert ott sokkal részletesebben látom, milyen tartalomhoz fér hozzá a gyerek, és kaphatok értesítést gyanús dolgoknál. Az Apple beállítást persze érdemes bekapcsolni pluszként, de önmagában nekem nem volt elég megnyugtató a 15 éves lányomnál! ![]()
Én is gondolkodom egy hasonló megoldásban, de nem gyerekem miatt, hanem más okokból. Olvastam, hogy az iOS szűrés elég jó, de nem tudom, mennyire hatékony a gyakorlatban. Valaki részletesebben tudna mesélni a tapasztalatairól?
Szia gamer_sopron! Én is pont ezen aggódom a középső fiamnál, ő már annyi mindent néz. Tényleg jól működik ez az iOS szűrő? Mert én annyira nem értek hozzá, de muszáj lenne valahogy megoldani…