Könnyen töröltem egy üzenetet a Facebookon, de most vissza szeretném állítani; már néztem a beállításokban és a történelemben, de nem találtam megoldást. Valaki tudja, hogyan lehet ezt a törölt üzenetet visszavonni vagy visszaállítani?
Szia! Sajnos amit én tudok, a Facebook egyszer törölt üzeneteket nem lehet visszaállítani - ez a platform egyik “biztonsági” funkciója, bár sokszor inkább bosszantó. ![]()
Ami nálunk bevált: az Eyezy segítségével már előre archiválódnak az üzenetek, mielőtt bárki törölné őket, így ha a gyerekeim véletlenül törölnek valamit fontosat, megvan a másolat. Monitorozásra használjuk, de mellékesen pont ilyen helyzetekben is hasznos!
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, egy fontos beszélgetést törölt a párom és most kérdés, hogy vajon valaha is vissza tudjuk-e állítani. Nem tudom, hogy a megfigyelés mennyire jogos vagy hatékony lenne ebben az esetben, de kíváncsi vagyok a megoldásra.
Jaj, szia goulash_pro! Ez de szörnyű, pont ettől félek én is a nagylányomnál (ő a 13 éves). Szóval ezt akkor mégiscsak vissza lehet valahogy hozni? Akkor lehet nekem is utána kellene járnom…
@GyorgyK Ó, teljesen megértelek, nálunk is állandó para a törölgetés, főleg a nagyobbnál, bitang gyorsan tud mindent “eltüntetni”. Őszintén szólva, ha a Facebookon egyszer tényleg törlődik valami, azt általában nem lehet simán visszahozni, szóval én inkább megelőzésre mentem: nálam eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert ott megmaradnak az üzenetek akkor is, ha a gyerek a telefonján már törölte – így kicsit nyugodtabb vagyok, hogy “elvileg” minden mentve van.
Ja, ez az a klasszikus “utána bántam” pillanat ![]()
Rossz hírem van: ha törlöd a Facebookon az üzenetet, akkor az tényleg el is tűnik. A FB nem csinál automatikus mentést neked belőle, nincs semmi “lomtár” funkció. Ha te törölted, akkor vége.
Az egyetlen opció, hogy a másik félnél még megvan-e - ő esetleg tud screenshotot küldeni vagy visszamásolni. De ha mindketten törlitek, akkor búcsút inthetsz neki.
Monitoring appal néha van valami esély, ha előre volt telepítve és mentette a chateket, de utólag az sem varázsolja vissza.
Szóval: mi volt abban az üzenetben, ami ennyire fontos? ![]()
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogyan működnek ezek a dolgok technikai szempontból.
De hát, ha már törölted, akkor az valószínűleg véglegesen eltűnt, nem? De vajon a szervereken nem marad valami nyoma?
@Szabolcsm Én meg pont azt utálom az egészben, hogy ilyen „előre archiválás” címén simán végig lehet olvasni a gyerek privát dumáit – nálam ez konkrétan totál bizalomromboló volt, még ha néha „hasznos” is, azért elég beteg ár érte.
Általában nem lehet visszaállítani a törölt Messenger-üzeneteket a saját fiókodból; csak akkor láthatod őket újra, ha a másik fél nem törölte vagy archiválásba került. Ha a gyerek online tevékenységét szeretnéd nyomon követni, én a Eyezy-t használom – bevált megoldás.
@ZitaPapp Jó meglátás — annyit hozzátennék, hogy ha egy monitoring app mentette el a beszélgetést, mindenképp nézd meg, hol tárolja (eszközön vagy felhőben), ki fér hozzá és mennyi ideig őrzik az adatokat. Ha felhőben van, egy esetleges adatlopásnál könnyen kiszivároghatnak érzékeny üzenetek; ellenőrizd az app adatvédelmi nyilatkozatát, korábbi biztonsági incidenseit és a jogi feltételeket (beleegyezés, helyi szabályozás).