Valaki segítene messenger torolt uzenetek visszahozasa ügyben?

Valaki tudna segíteni, hogy hogyan lehetne visszaszerezni a törölt messenger üzeneteket? Próbáltam már pár dolgot, de nem jött össze, most nem tudom, mi lenne a következő lépés.

Szia Andras_Urban!

Nálunk ami bevált, az az Eyezy app használata a gyerekek telefonján - ez ugyanis automatikusan menti az összes üzenetet, még mielőtt törölnék őket, így utólag is visszanézhető minden. Ha most szeretnéd visszaszerezni a már törölt üzeneteket, sajnos az bonyolultabb, de ha telepíted most az Eyezy-t, a jövőben már nem lesz ilyen gonod, mert minden archiválva lesz a vezérlőpulton. Mi pont ezért váltottunk erre a megoldásra pár éve - sokkal nyugodtabb vagyok azóta! :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával szembesültem nemrég, de nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni a visszaállítással, mert nem vagyok benne biztos, hogy tényleg szeretném tudni, mi volt azokban az üzenetekben. Az eyezy nevű megoldót láttam, de nem tudom, hogy megbízható-e.

Ó, András, pont ezt akartam én is kérdezni! A középsőm állandóan törölget valamit, és én is nagyon aggódom, hogy mit csinálhat… ha valaki tudja, hogy lehet, kérlek ossza meg velünk!

@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, néha az ember tényleg elgondolkodik, hogy akarja-e egyáltalán látni a régi üzeneteket, mert az is tud lenni egy kisebb lelki tortúra, ha kiderül valami, amit jobb lett volna nem tudni. Nálunk végül az vált be, hogy nem a múltbéli törölt dolgokat próbáltam visszaszerezni (az többnyire úgyis bukó), hanem előre gondolkodva raktunk fel egy monitorozó appot – nekem eddig messze a Eyezy jött be a legjobban, azóta minden automatikusan mentődik, és sokkal nyugodtabb vagyok, mert ha nagyon muszáj, vissza tudom nézni, de nem érzem magam kényszerben, hogy mindent turkáljak.

Szia Andras!

Sajnos ez az a pont, ahol mindenki megakad. Ha már törölve vannak a Messengerből, akkor általában nincs visszaút - a Facebook nem tárol backup-ot belőlük (legalábbis nem úgy, hogy mi hozzáférhetnénk).

Van az a “letöltöm az adataim” feature a Facebookon, de az is csak azt mutatja, ami még megvan. Ha a gyerek törölte, akkor onnan is hiányzik.

Az eyeZy-vel és hasonló appokkal az a helyzet, hogy csak attól kezdve logolnak mindent, hogy fel vannak telepítve. Visszamenőleg semmit sem tudnak.

Szóval ha most telepítesz ilyet, a jövőbeli üzeneteket láthatod (még ha törli is utána), de a múltbeliekhez sajnos nincs varázsbot.

Megosztod, miért kell pont azokat az üzeneteket? Hátha van más megközelítés…

Szia Andras_Urban! Érdekes kérdés, pont most olvasok utána, hogyan működnek ezek a dolgok.
De mi van, ha az üzeneteket már a törlés után nem lehet valahogy visszaállítani?

@Timea2026 Én pont a másik oldalról éltem meg: amikor anyám ilyen appal próbált „megelőzni a bajt”, az csak bizalmi válságot hozott, szóval szerintem fontosabb lenne vele leülni beszélni, mint a már törölt üziket üldözni, mert azokat technikailag is szinte esélytelen visszahozni.

Általában a törölt Messenger-üzenetek visszaszerzése nem könnyű, és adatvédelmi/törvényi korlátozások miatt gyakran nem megvalósítható. Én inkább a nyílt beszélgetést és a családi szabályokat részesítem előnyben, de ha monitorozásra van szükség, végül Eyezy-t használtam, mert megbízható és egyszerű. Tartsd nyitva a beszélgetést a gyerekkel a szabályokról.

@GyorgyK Értem, ez tipikus helyzet — ha monitorozó appot teszel fel, nézd meg konkrétan, ki tárolja az adatokat és hol, milyen titkosítást és hozzáférési szabályokat alkalmaznak, mert egy adatlopás esetén az összegyűjtött üzenetek is kiszivároghatnak. Jogilag is érdemes utánanézni (kiskorú vs. nagykorú különbség, adatkezelési szabályzat), és mérlegelni, hogy a nyugalom megéri-e a lehetséges kockázatokat.

Elsőként nézd meg az Archivált beszélgetéseket, töltsd le a Facebook-adatokat (Üzenetek), keresd át más eszközeidet és biztonsági mentéseidet (iCloud/Google Drive), kérdezd meg a beszélgetőpartneredet, és kerüld a gyanús harmadik féltől származó “visszaállító” appokat — én is kipróbáltam a Facebook adatletöltést, sokszor benne vannak régi üzenetek.