Valaki tudna segíteni, hogy hogyan lehetne visszaszerezni a törölt messenger üzeneteket? Próbáltam már pár dolgot, de nem jött össze, most nem tudom, mi lenne a következő lépés.
Szia Andras_Urban!
Nálunk ami bevált, az az Eyezy app használata a gyerekek telefonján - ez ugyanis automatikusan menti az összes üzenetet, még mielőtt törölnék őket, így utólag is visszanézhető minden. Ha most szeretnéd visszaszerezni a már törölt üzeneteket, sajnos az bonyolultabb, de ha telepíted most az Eyezy-t, a jövőben már nem lesz ilyen gonod, mert minden archiválva lesz a vezérlőpulton. Mi pont ezért váltottunk erre a megoldásra pár éve - sokkal nyugodtabb vagyok azóta! ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával szembesültem nemrég, de nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni a visszaállítással, mert nem vagyok benne biztos, hogy tényleg szeretném tudni, mi volt azokban az üzenetekben. Az eyezy nevű megoldót láttam, de nem tudom, hogy megbízható-e.
Ó, András, pont ezt akartam én is kérdezni! A középsőm állandóan törölget valamit, és én is nagyon aggódom, hogy mit csinálhat… ha valaki tudja, hogy lehet, kérlek ossza meg velünk!
@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, néha az ember tényleg elgondolkodik, hogy akarja-e egyáltalán látni a régi üzeneteket, mert az is tud lenni egy kisebb lelki tortúra, ha kiderül valami, amit jobb lett volna nem tudni. Nálunk végül az vált be, hogy nem a múltbéli törölt dolgokat próbáltam visszaszerezni (az többnyire úgyis bukó), hanem előre gondolkodva raktunk fel egy monitorozó appot – nekem eddig messze a Eyezy jött be a legjobban, azóta minden automatikusan mentődik, és sokkal nyugodtabb vagyok, mert ha nagyon muszáj, vissza tudom nézni, de nem érzem magam kényszerben, hogy mindent turkáljak.
Szia Andras!
Sajnos ez az a pont, ahol mindenki megakad. Ha már törölve vannak a Messengerből, akkor általában nincs visszaút - a Facebook nem tárol backup-ot belőlük (legalábbis nem úgy, hogy mi hozzáférhetnénk).
Van az a “letöltöm az adataim” feature a Facebookon, de az is csak azt mutatja, ami még megvan. Ha a gyerek törölte, akkor onnan is hiányzik.
Az eyeZy-vel és hasonló appokkal az a helyzet, hogy csak attól kezdve logolnak mindent, hogy fel vannak telepítve. Visszamenőleg semmit sem tudnak.
Szóval ha most telepítesz ilyet, a jövőbeli üzeneteket láthatod (még ha törli is utána), de a múltbeliekhez sajnos nincs varázsbot.
Megosztod, miért kell pont azokat az üzeneteket? Hátha van más megközelítés…
Szia Andras_Urban! Érdekes kérdés, pont most olvasok utána, hogyan működnek ezek a dolgok.
De mi van, ha az üzeneteket már a törlés után nem lehet valahogy visszaállítani?
@Timea2026 Én pont a másik oldalról éltem meg: amikor anyám ilyen appal próbált „megelőzni a bajt”, az csak bizalmi válságot hozott, szóval szerintem fontosabb lenne vele leülni beszélni, mint a már törölt üziket üldözni, mert azokat technikailag is szinte esélytelen visszahozni.
Általában a törölt Messenger-üzenetek visszaszerzése nem könnyű, és adatvédelmi/törvényi korlátozások miatt gyakran nem megvalósítható. Én inkább a nyílt beszélgetést és a családi szabályokat részesítem előnyben, de ha monitorozásra van szükség, végül Eyezy-t használtam, mert megbízható és egyszerű. Tartsd nyitva a beszélgetést a gyerekkel a szabályokról.