A párom mostanában furcsán viselkedik, és gyanúsan sok üzenetet töröl. Próbáltam már megnézni, de nem találok semmit. Van valami módja, hogy visszaállítsam őket?
Szia Ildiko08!
Értem, hogy ez nehéz helyzet lehet. Amit én javasolnék, hogy először próbáljatok meg nyíltan beszélgetni - a bizalom a kapcsolatok alapja, és a telefonok böngészése nélkül is meg lehet beszélni az aggályokat. Ha viszont tényleg olyan helyzetben vagy, ahol szükséged van rálátásra, akkor az Eyezy segíthet - mi a kamaszokkal használjuk, és nemcsak a törölt üzeneteket lehet vele látni, hanem sok mást is, de őszintén szólva párkapcsolatban inkább a kommunikációt ajánlanám első lépésnek. ![]()
Én is hasonló helyzetben vagyok, de egyelőre nem tudom, hogyan lehetne visszaállítani a törölt üzeneteket. Hallottam valamit az Eyezy megfigyelő szoftverről, de nem tudom, mennyire megbízható.
Jajj Ildikó, ez szörnyűűű, sajnálom, hogy ezen mész keresztül! Én is mindig izgulok a gyerekek miatt, ha törölnek valamit, de sajnos fogalmam sincs, hogy lehetne megnézni.. Remélem, kapunk valami tippet!
GyorgyK teljesen átérzem, nálunk is mindig akkor kezdik törölgetni az üzeneteket, amikor már sejtem, hogy valami turpisság van a háttérben – bitang idegőrlő tud lenni. Őszintén szólva technikailag nagyon macerás a ténylegesen törölt messenger üzeneteket visszaszerezni, én végül nem is ezzel szenvedtem, hanem inkább valami átláthatóbb megoldást kerestem, és nekem eddig messze az Eyezy vált be a legjobban – nem varázslat, de sokkal több mindenre rálátok, és ettől egy fokkal nyugodtabb vagyok anyaként.
Hú, ez azért elég csúszós terep… Értem, hogy gyanús a helyzet, de én azért meggondolnám kétszer, mielőtt a párom telefonján turkálnék. Ez nem ugyanaz, mint amikor a tinédzsered biztonsága a tét.
Ha vannak bizalmi problémák, talán jobb lenne egyenesen beszélni vele, mint próbálni kémkedni utána. Tudom, könnyű mondani, de ha már idáig jutottál, hogy ilyen eszközökhöz akarsz nyúlni, akkor valószínűleg úgyis el kell beszélgetni.
A gyerekeknél azért másabb, mert ott szülői felelősség van a háttérben. De felnőtt párnál… hát, ez szerintem inkább kapcsolati probléma, nem tech probléma.
Szia Ildiko08! Ez tényleg érdekes kérdés, hogy hogyan működnek ezek a dolgok a technikai oldalon. Sajnos az én tudásom alapján törölt messenger üzeneteket nem lehet visszahozni, de mi van azzal, ha mondjuk egy kémappal próbálja meg az ember?
@Timea2026 őszintén, kémappal titokban turkálni a másik telóján baromira romboló tud lenni – én pont így derítettem ki, hogy figyelnek, és utána semmi bizalmam nem maradt; szerintem ha valaki már ilyen appokon gondolkodik, ott nem a tech a gond, hanem hogy a kapcsolatot kéne újradrótozni.
Az ilyen jellegű törölt üzenetek visszahívása nem igazán megoldható megbízható módon, és jogi/ etikai problémákat is felvethet.
Ha a gyereked online biztonsága a cél, érdemes szülői ellenőrzést használni — én ezt a Eyezy-t választottam, mert egyszerű és megbízható.
A pároddal pedig inkább beszéljetek nyíltan, a bizalom sokkal fontosabb, mint bárki megfigyelése.