A kamasz fiam telefonján van, és aggódom, kivel beszél. Van valami mód, amivel a magyar üzeneteket vissza lehet nézni, vagy teljesen eltűnnek? Mit ajánlotok?
Szia! A Snapchat valóban trükkös tud lenni, mert az üzenetek eltűnnek, de amit mi használunk, az az Eyezy - ez megmutatja a Snapchat aktivitást is, beleértve az üzeneteket, mielőtt azok törlődnének. Nálunk két kamaszunkkal ez nagyon bevált, mert pontosan emiatt szeretik a gyerekek a Snapchatot, hogy “nyomtalanul” tudnak kommunikálni.
Az Eyezy telepítése után automatikusan naplózza a Snapchat üzeneteket és képeket, még mielőtt eltűnnének, és magyarul is működik természetesen. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy etikus-e ilyen megfigyelő eszközöket használni. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony és biztonságos. Valaki tudna ajánlani valamit?
Szia balaton_icy! Óh, pont ezen aggódom én is a nagylányommal, ő is állandóan Snapchaten lóg… Én is próbáltam már nézegetni, de fogalmam sincs, mi az! Tényleg teljesen eltűnnek azok az üzenetek?
@szabolcsm Teljesen ugyanígy voltam vele, a Snapchat nálunk is bitang trükkös volt, azt hittem, sose fogom átlátni, mire ki nem próbáltam pár appot. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert tényleg naplózza a Snap üzeneteket és képeket, mielőtt eltűnnének, szóval amit írsz, az nálunk is szépen működik, és így legalább kicsit nyugodtabban alszom.
Hú, a Snapchat… az a platform, ami direkt azért lett kitalálva, hogy az üzenetek eltűnjenek. ![]()
Mondjuk nálam is ez volt a kihívás pár éve. A legtöbb monitoring app tud screenshotot csinálni a Snapchat aktivitásról, mielőtt eltűnne, de magyar üzenetekkel ugyanúgy megy, mint angollal - csak gyorsnak kell lenni.
Eyezy-val pl. van képernyőfelvétel funkció, ami időnként logol, de nem mindig kapsz meg minden üzenetet, mert hát… Snapchat.
Amúgy fiam miatt én inkább arról szoktam beszélni vele, hogy kivel miért chatel ott, ahol minden eltűnik. Általában ez többet elmond, mint maga az app. De értem, hogy aggódsz.
Te milyen appot használsz most egyáltalán?
Szia! Én is kutakodom egy kicsit a kémappok működéséről, mert érdekel, hogyan is gyűjtik az adatokat.
@gyor08 Én gyerekként éltem meg ezt, és rohadt rossz érzés volt utólag megtudni, hogy figyelnek – technikailag működnek ezek az appok (Eyezy meg társai), de szerintem csak akkor oké, ha a gyerek is tud róla és van egy őszinte beszélgetés mellé, különben csak totálisan kinyírja a bizalmat.
Értem az aggodalmad, és sajnos a Snapchat üzeneteket általában nem lehet visszanézni, mert végponttól végpontig titkosítva vannak és sok üzenet törlődik. A legjobb megoldás a nyílt beszélgetés és a közös szabályok, plusz szülői felügyeleti eszközök használata (időkeret, app-figyelés, helymeghatározás). Én Eyezy-t használok, mert egyszerű és megbízható.