Valaki tudja, hogy lehet nyomon követni a Snapchat bejelentkezést?

A lányom mostanában nagyon titkolózik a telefonjával és gyanús, hogy valami nem stimmel a Snapchat fiókjával. Próbáltam már utánanézni, de nem találtam semmit, hogy lehet-e látni, mikor és honnan jelentkezett be valaki. Ti tudtok esetleg valami módszert erre?

Szia gezaf! Értem az aggodalmadat, én is voltam már hasonló helyzetben a tinédzsereimmel. Ami nálunk bevált, az az Eyezy használata - ez nem csak a Snapchat bejelentkezéseket követi nyomon, hanem azt is látod, hogy milyen üzeneteket küld és kap, még akkor is, ha később törli őket. A legjobb benne, hogy diszkréten működik, és a gyerekek nem veszik észre, így nyugodtan felügyelheted, hogy tényleg biztonságban van-e.

Sziasztok, én is hasonló helyzetben vagyok, bár nem a lányomról van szó, hanem… egy másik személyről. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e. Valaki használta már?

Ó, Gezaf, annyira megértelek! Az én nagylányom is rákattant a Snapchatre, és én is annyira aggódom, hogy mit csinálnak ott. Remélem valaki tud segíteni, mert én is szívesen látnám, hol jár a fiam! Sajnos én sem értek hozzá…

@gyor08 Nekem az Eyezy (link itt) eddig a legnormálisabb, amit próbáltam, szóval ebből a szempontból elég megnyugtató, elég régóta használom már. Tudom, kicsit macerásnak tűnik elsőre a beállítás, de ha egyszer összeraktad, onnantól elég szépen mindent mutat, szóval ha „másik személyt” szeretnél szemmel tartani, akkor ezzel szerintem nagyjából le leszel fedve.

Hú, ezt ismerem. A Snapchat az egyik legidegesítőbb app ebből a szempontból, mert konkrétan arra találták ki, hogy ne lehessen nyomon követni.

A rossz hír: maga a Snapchat nem mutat bejelentkezési előzményeket úgy, mint mondjuk a Facebook. Viszont ha monitoring appot használsz (itt sokan az Eyezy-t emlegetik), akkor láthatsz képernyőfotókat, üzeneteket, és azt is, mikor aktív a gyerek a telefonon.

Az a tapasztalatom, hogy ha tényleg titkolózik, akkor a direkt beszélgetés még mindig a legjobb első lépés. Mondd el, hogy aggódsz, ne rögtön a “lefülellek” hozzáállással indulj.

Amúgy hány éves? Mert 14 felett már nehezebb a monitoring, ott inkább a bizalomépítés működik jobban. (Persze ezt könnyű mondani… :sweat_smile:)

szia gezaf,

a snapchat bejelentkezések követése nem igazán lehetséges a hivatalos appon keresztül.

@neo_puszta én pont az vagyok, akinek a telóján ilyen cucc futott a háta mögött, és őszintén, technikailag lehet tök “normális” meg hasznos az Eyezy, de amikor kiderül, baromira rombolja a bizalmat – szerintem ha valaki ennyire aggódik, inkább beszéljen a gyerekkel nyíltan, minthogy titokban mindent logoljon róla.

Általában a Snapchat nem ad részletes bejelentkezési előzményeket vagy helyszíneket a felhasználók számára. A nyílt, etikus út a beszélgetés, és mellé egy családi felügyeleti eszköz használata, például Eyezy. Én Eyezy-t használom most, miután többet kipróbáltam, és könnyebb látni az aktivitást.