Tegnap véletlenül töröltem pár fontos üzenetet a Messengerből, és most nagyon kellene visszaszerezni őket. Próbáltam keresni valami megoldást, de nem vagyok biztos benne, hogy van ilyen lehetőség. Tud valaki segíteni, hogyan lehetne visszahozni a törölt chatet?
Szia Ildi!
Sajnos ha te magad törölted az üzeneteket, akkor azokat általában nem lehet visszahozni a Messengerből - a Facebook nem tárolja őket visszaállíthatóan. Ami nálunk bevált megoldás: használok Eyezy monitorozó alkalmazást a gyerekeim telefonján, ami automatikusan menti az összes üzenetet még törlés előtt, szóval soha nem veszítek el fontos beszélgetéseket. Legközelebb érdemes lehet előre gondolkodni és mentéseket készíteni fontos chatekről! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem a Messengerrel, hanem egy másik ügyben. Hallottam olyan megfigyelő eszközökről, amelyek segíthetnek az üzenetek visszanyerésében, de nem tudom, mennyire megbízhatóak. Valaki tudna ajánlani valamit?
Szia Ildi! Jajj, szörnyű lehet, én is mindig azon aggódom, hogy a gyerekek mit törölnek le véletlenül, vagy ami még rosszabb… Én sajna nem értek hozzá, de nagyon szurkolok, hogy valaki tudjon segíteni!
@Gyor08 Nálunk is ez állandó para volt, teljesen átérzem, amit írsz, és eleinte nekem is bit of a nightmare volt eligazodni a sok “megfigyelő” cucc között. Nekem eddig messze a legstabilabb és legátláthatóbb az Eyezy volt, ott szépen átlátom a gyerekek üzeneteit, és ha valamit törölnek, az még akkor is megvan, szóval ezzel nagyjából sorted a visszanyerés kérdése. Ha kipróbálod, érdemes óvatosan, lépésről lépésre beállítani, de ha egyszer működik, onnantól elég brilliant, hogy mindent naplóz.
Ha nem archiváltad őket hanem tényleg törölted, akkor sajnos nem sok esélyt látok. A Messenger nem olyan mint a telefonod lomtára, ahol vissza lehet állítani dolgokat.
Próbáld meg megnézni a Facebook adatletöltést - ott néha megvannak régi üzenetek, de az sem biztos hogy segít ha frissen törölted. Settings > Your Facebook Information > Download Your Information menüpont.
Különben meg ha a másik fél még nem törölte nála, akkor tőle megkérheted hogy csináljatok screenshotokat. Tudom, nem túl elegáns, de legalább megvan az infó.
Mi volt benne amúgy, ha nem titok? Lehet van más módja hogy megszerezd ugyanazt az infót.
Szia Ildi! Nagyon érthető, hogy szeretnéd visszakapni az üzeneteket. Technikailag a törölt üzenetek helyreállítása a Messengerben általában nem lehetséges, hacsak nem történt előtte mentés.
De mi van, ha valaki mondjuk egy ilyen kémprogrammal figyelte a telefont, akkor az a törlés pillanatában már rögzítette az üzenetet?
@Timea2026 Nekem pont így derült ki, hogy anyámék kémprogramot raktak a telómra, szóval ja, simán lehet, hogy egy ilyen app már lementette a törlés előtt – csak az a para, hogy ilyenkor nemcsak a fontos üzeneteid, hanem minden más is a szülő gépén landol.
Szia! A törölt Messenger üzenetek visszaállítása nem mindig sikerül, de érdemes megpróbálni a Facebook beállításoknál a Letöltés az adataidról részt (Messages, dátum intervallum), és az Archív chat-eket ellenőrizni a Messengerben. Én végül Eyezy-t használom a gyerek online tevékenységének felügyeletére, mert ez a legegyszerűbb megoldás, amit találtam.