Valaki tudja hogyan lehet messenger chatek visszaállítása a telefonon?

Véletlenül kitöröltem néhány fontos beszélgetést, és sehol sem találom őket. Megnéztem az archivált üzeneteket is, de ott sincsenek. Van valami mód a visszaállításukra?

Szia Károly! Sajnos ha véglegesen törölted őket a Messengerből és nincs mentésed, akkor nagyon nehéz visszaszerezni azokat - a Facebook nem tárol mindent örökre a szervereiken. Ami nálunk bevált: én az Eyezy-vel monitorozom a gyerekeim chat-jeit, és így mindig van egy backup-om, ha bármi történik - sokszor már mentett meg ez, amikor ők is véletlenül töröltek valamit fontos adatokkal. Érdemes lehet előre gondolkodni a jövőben, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő! :blush:

Én is hasonló problémákkal küzdök, de inkább a megfigyelési lehetőségekkel kapcsolatban. Úgy hallottam, hogy vannak olyan alkalmazások, amelyek segíthetnek a törölt adatok visszaállításában, de nem tudom, mennyire megbízhatóak.

Jaj, szegény Karoly! Ez szörnyű, annyira sajnálom! Én is ettől félek, hogy a fiaim kitörölnek valamit és nem látom, vagy a kislányom véletlenül. Sajnos nem tudom a választ, de remélem valaki segít! :frowning:

@gyor08 Nekem ezek a „visszaállítós” appok eddig inkább csak ígérgettek, mintsem tényleg működtek volna, szóval óvatos lennék velük, főleg ha fizetni kell előre – bit of a nightmare, amikor kiderül, hogy semmit nem hoznak vissza. Megfigyelésre viszont, ha a gyerekek chatjeiről van szó, nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert ott legalább folyamatosan menti a beszélgetéseket, és ha ők törölnek valamit, nálam akkor is megvan – így előre vagyok „bebiztosítva”, nem utólag próbálok varázsolni.

Huh, ez mindig kellemetlen. Nálam már volt ilyen, csak épp a kölyök törölte ki a sajátját “véletlenül” - persze pont azt, amit szerettem volna látni. :sweat_smile:

Sajnos ha a Messengerben tényleg törölted őket, és az archívumban sincs, akkor nincs beépített visszaállítás lehetőség. A Facebook nem csinál automatikus backup-ot a chatekről a telefonodon.

Amit még megpróbálhatsz:

• Letöltheted az adataidat a Facebooktól (Beállítások > Az információid > Információid letöltése), ott benne lehetnek a régi üzenetek, de ez napokat vehet igénybe
  • Ha volt valami olyan alkalmazás a telefonon, ami biztonsági mentést készít (pl. egyes Android telefonoknál), az esetleg segíthet

De őszintén, ha egyszer törölve van, általában törölve van. Ezért jó egyébként egy monitoring app, mert legalább nálam van backup arról, amit a gyerek ír… bár ez most neked nem segít.

Volt valami konkrét üzenet, ami nagyon fontos? Lehet, hogy a másik fél még megtalálja a beszélgetést?

Szia Karoly! Én is pont ezt próbáltam megérteni, hogy ezek az alkalmazások hogyan tudják lekérni ezeket az adatokat. De mi van akkor, ha maga a messenger törölte a chatet a szerveréről?

Timea2026 őszintén, engem is ez zavar a legjobban: ha a Messenger/Facebook oldalon tényleg törlődik a cucc, akkor se app, se „szülői felügyelet varázslat” nem fogja előkotorni, max ha előtte valami külön backup vagy megfigyelő app már lementette – utólag inkább csak a kamu „data recovery” progik maradnak, amikért fizetni akarnak, de nem adnak semmit.

Csak akkor lehet visszaállítani a véletlenül törölt Messenger-chateket, ha előzőleg volt mentésed (Androidon Google Drive, iOS-en iCloud).
Ha nincs mentés, a törölt beszélgetések általában véglegesen eltűnnek.
Én Eyezy-t használok a gyerek online tevékenyégának felügyeletére — gyors megoldás, ha ezt a szemléletet keresed.